tisdag 12 juni 2012

”... och hon vilade det sjunde året efter allt hon gjort.”

DEN HÄR SOMMAREN blir min sjunde som lycklig ruckelägare. Inte förrän nu har ett visst lugn infunnit sig när det gäller arbetet i träd­går­den. Det här året har jag inte planerat några stora, arbetsintensiva projekt; småpyssel, hög njutningsfaktor och ”bara vara” är modellen för 2012.

Så istället för att med blod, svett och risk för att bryta min osteo­poro­tiska rygg anlägga fler plan­te­ringar roar jag mig t.ex. med att tillverka ”konst” för utomhusbruk. Nå­gon­stans ifrån tog jag någon gång tillvara en ring av metall. Av den­samma plus några restbitar tyg klippta i långa remsor har jag nu gjort mig en mobil.Ett dekorprojekt av äldre datum är mitt egenhändigt gjutna fågelbad inklusive små ”sidobassänger”. Förutom att vara dricks­vatten­för­sörj­ning för di­verse flygfän används det åttkantiga badet ofta som swim­mingpool också, framför allt av de både fräcka och oblyga kajorna.Imorgon tänker jag bjuda på ett kronologiskt bildcollage från ”Rucklet”, med början från visningen jag var på före köpet 2005. När jag imorse tittade igenom alla gamla foton är det bara att kons­tatera att till och med jag själv hunnit glömma hur fruktansvärt det faktiskt sett ut.

6 kommentarer:

 1. Oj, vi bor här (permanent, det var ju sommarstuga förut) för 15:e året och jag håller på att anlägga en ny rabatt...
  Men nästa år, då...
  Det ska verkligen bli jättekul att se "Rucklets" förvandling!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Ser verkligen fram mot bildkavalkaden! Det är så kul att se vad som hänt hos oss bloggare under åren!!
  Det är 9:e året vi bor här och det har hänt en otrolig massa. Både inne och ute, där det från att vara en murrig skogstomt förvandlats till att bli en trädgård - men än det är mycket kvar att göra. Det är ju tyvärr så när man har stort tomt!

  SvaraRadera
 3. "Bara vara modellen" låter härligt, att ta dagen som den kommer och njuta av allt det härliga man har runtomkring sig är hög livskvalitet.
  Gillar ditt fågelbad och din fina mobil.
  Kram Annika

  SvaraRadera
 4. Det är alltid kul att kolla tillbaka hur det var tidigare.Man glömmer väldigt fort.Jag tycker då inte att du har ett ruckel då skulle du se det här.Det borde rivas å byggas nytt men det blir nog inte av.Det är min 10onde sommar här,Jag trivs i mitt lilla krypin men det är trångt när det blir mer än två.Det ska bli intressant att se hur det var förr,första gången jag var till dig så gick man in där nere mot rondellen.Ha det mysigt å njut.Kramar

  SvaraRadera
 5. Det var en rejält fågelbad! Jag har en blå pajform i keramik som jag brukar ställa på en sten till fåglarna. Än har det inte kännts så aktuellt att ta fram den, men i dag har det bara kommit några enstaka droppar, solen har lyst och det har varit 18 grader varmt.

  Jag har inte så mycket pynt i min trädgård, men kanske kunde en sån där mobil vara något. Ska kolla i förrådet vad som finns.

  Efter att ha jobbat med vår naturtomt i många år, det var ju vår sommarstuga innan vi flyttade hit för gott för 15 år sen, börjar jag nu dra ner på rabatter och odlingar. Jag känner att jag vill ta det lite lugnare på somrarna och inte jobba vareviga dag. Ett projekt är att sakta hjärntvätta maken så att han en vacker dag säger att utan en sån där klipprobot kan vi absolut inte vara.

  Det blir spännande att se hur Rucklet har förändrats sen du tog över det.

  SvaraRadera
 6. Skönt att höra att även du tänker ta det lite lugnt. Får väl se hur länge det håller! Ska bli spännande med bilderna över Rucklets utveckling.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!