onsdag 26 september 2012

Det rör på sig, åt lite olika håll

DET ÄR MÖRKT nu. Ovanför stan ligger ett tätslutande lock av jämn­grå moln. Regnet skvalar och omintetgör alla eventuella planer på höst­sysslor i trädgården, så det var ju en salig tur att jag kom mig för att plocka de sista amerikanska blåbären för säsongen redan igår. Det här har varit första året som mina två buskar, nu med fyra år här på gården, givit en skörd att tala om. Flera liter.


Det är inte mycket kvar av blomsterfägring nu, så här i slutet av sep­tem­ber, men mina egendrivna fuchsior fortsätter envist att blomma och blomma. Tänk, att jag lyckats få tre så här fina plantor av de pyttesmå sticklingar jag fick ifjol sensomras! Ännu i december 2011 var de så an­språkslösa till formatet att jag inte hyste mycket hopp om deras över­levnad.


Och på tal om mörker: jag börjar alltmer misstänka en regelrätt mörk­läggning av det faktum att FPA inte beräknar de allmänna bo­stads­bi­dragen i enlighet med lagen.

Jag har nu vid tre tillfällen – 1 augusti, 30 augusti och 21 september – ställt JO frågan hur det går med mitt klagomål från den 10 januari. Ing­en av gångerna har jag fått något svar.

Efter beskedet jag fick strax före midsommar, att de inte var nöjda med den s.k. förklaring FPA inkommit med och att en grundligare ut­red­ning skulle göras, är det som hela ämbetet försvunnit ut i om­lopps­bana runt en avlägsen pla­net. Icke-kommunikationen är total. Fast de befinner sig kanske i ra­dio­skugga..? Eller så snackar vi tidernas värsta cover up. Ho vet.

Det jag däremot vet är att bloggen haft celebert besök idag. Från Fin­lands finansministerium, gubevars!


Och det de kommit för att titta på är intressant: det som står att läsa under etiketten "Hälsa - papperskrig". Plus att de surfat vidare till namninsamlingen mot försäkringsdiktaturen i Finland.


Det ni! Det är ju inte utan att jag börjar undra om det eventuellt börjar gunga lite bland lianerna :o)

8 kommentarer:

 1. Hej Nina. Så kul att du fick ihop så mycket blåbär. Vi plockade så det blev 3 efterrätter för oss två, det tyckte jag var bra. Våra buskar har bara stått i 2 år, kanske det lite fler nästa år :)
  En gång lyckades jag övervintra en fuchia och en gång har jag lyckats med sticklingar. Men nu köper jag småsticklingar hos min trädgårdsmästare, inte så spännande. Men de brukar bli jättefina.
  Regnet vill inte sluta hos oss, det är så mörkt och trist. Men än så länge finns det frukt att göra lite saker med, så jag roar mig med det.
  Men nu är det snart dags för veckans bästa program.
  Ha det bra
  Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tre efterrätter från buskar som etablerat sig i bara två år tycker jag låter som en bra skörd! Men konstigt vore det väl annars, hos en kvinna med så illgröna fingrar som dina ;o)

   Jag hyser inget som helst hopp om att jag kommer att lyckas övervintra de här tre fuchsiorna till nästa sommar, men jag ska i alla fall försöka. I ett fönster norrut, med minimal värme på elementet därunder kanske det går. Det var där sticklingarna klarade förra vintern.

   Jag njuter storligen åt att "min" John har återkommit i rutan, det behöver jag väl knappast berätta? :oD

   Radera
 2. Spännande med alla nya "läsare" av din blogg. Fuchsior brukar kallas för ruskvädersblomma och det passar verkligen. De brukar vara som allra finast just när det är dags att klippa ner dem och ställa undan för vintern.
  Kram
  Kerstin (något stressad just nu)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovars, det är rätt kul med "fint främmat" mellan varven ;o)

   Vet du, jag hade ingen aaning om att fuchsior går under det smeknamnet! Då begriper jag bättre varför de är så frodiga NU :o)

   Ta't lite lugnt, hörru! Ta en Toy, hehe!

   Radera
 3. Väldigt fina blommor,du har gröna fingrar som det kallas.MM vad gott med blåbär å nyttigt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kan du begripa att det blivit så här frodiga plantor av de uschliga små toppsticklingar jag började med för ett drygt år sedan?! Ibland går det bättre än ibland :oD

   Radera
 4. Tjosan! Tänker det börja hända nåt här på min sida Skiftet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar så. Men maktens kvarnar mal som bekant i slow motion, så vänta dig inga omvälvande förändringar förrän lagom till din pension, om ens så snabbt :o/

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!