söndag 23 september 2012

Efter mörker kommer ... mer mörker

JAG DAMMSÖG I förrgår, i tiominutersetapper. Igår bakade jag bröd för första gången på flera månader. Två stycken.


Idag har jag lagt in victoriaplommon i sockerlag med kardemumma, ka­nelstång och kryddnejlikor. Och lagat kyckling till middag. Hel, i ugnen.


Detta kan tyckas vara att jämföra med en lusfjärt i borte ändan av vårt solsystem, men om ni hade en aning om hur visset jag mår, då skulle ni vara vederbörligen imponerade.

Jag känner mig lite som den här buketten, den sista för sommaren, luggsliten och slokörad.


För en månad sedan konstaterades jag ha borrelios; en infektion som mycket troligt kan vara förklaringen till alla mina kufiska, stadigt ökan­de och t.v. oför­kla­rade åkommor. En enfaldig skulle därmed kunna få för sig att jag raska tag fått komma under behandling. Men icke så, för sällan pinkar hönsen konjak. På Åland ska man vara död för att be­fin­nas värdig.

***

En förflugen idé om att värma upp bastun ikväll fladdrade förbi under dagen. Förbi var ordet. Läget när jag struntar i att håret är skitigt och jag har samma paltor på mig en vecka i sträck kommer allt närmare, för vem bryr sig?

Och det &?$4§@% kamerastativet har jag inte hittat. Men jag har fått igång musplattan som hade slutat fungera på Lilla A:s laptop. Än är jag m.a.o. inte redo för ättestupan.

4 kommentarer:

 1. Månne det skulle fungera att lägga in krikon på samma vis? Vi har fortfarande en del i trädet och börjar vara rätt trötta på att äta dem som de är.

  Har du nån sorts recept så tar jag gärna emot!

  Och ang borrelian. Du borde komma till samma läkare som morsan går till med sin borrelia. Har noll koll på vem det är men du kan ju fast ringa och fråga henne.

  SvaraRadera
 2. Det går garanterat jättebra att göra på samma sätt med krikon. Dela på hälften, ta ur kärnan och ner i burkar. I med lite kardemummakärnor, en kanelstång och några kryddnejlikor och så på med het sockerlag. Sen får hela härligheten dra sig ett par-tre månader.

  Vad betr. borrelian är jag lovad remiss till doktorn som anses vara nuvarande auktoritet på området efter att Dag Nyman gick i pension. Men när? Det är det som är den stora frågan. Antagligen inte förrän jag svultit ihjäl på Pensions-Alandias och FPA:s gemensamma försorg, eftersom jag fortfarande av båda är klassad som fullt arbetsför och inte har en cent att hämta från någondera instansen. Grrr!

  SvaraRadera
 3. Du är så duktig!Jag gör inget sånt där.
  Fryser in en del bär det är allt.
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Hej Nina, den där inläggninge blir nog supergod. Såg du att Tareq T. gjorde också något liknande som såg smarrigt ut.
  Idag har jag varit iväg och handlat hem lite, så nu ska även jag börja baka ordentligt. Under sommaren brukar jag inte baka, fast en sådan sommar som i år så har det blivit ett och annat bröd.
  Dammsuga usch, dammsugaren och jag är väl inte de bästa vänner precis, men ibland får man ta tag i "skiten" ha,ha. Men efteråt känns det rejält i ryggen och i mina förslitna axlar :(
  Kramis
  Monkan

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!