fredag 28 september 2012

Saker händer alltsomoftast av en anledning

DENNA MORGON HAR till lejonparten gått åt till att försöka klura ut varför min internetanslutning plötsligt var nonexistent. Kontakter hit, kablage dit och konfigurationer å dator visade sig resultatlösa, någon uppkoppling till omvärlden lyckades jag inte få.

Under problemlösningen var jag bl.a. tvungen att leta fram en ut­ran­gerad telefonsladd för att testa koppling direkt mellan telefonjack och dator, eftersom felet ju kunde sitta i min trådlösa ADSL-router. Det gjorde det inte. Men som en biprodukt av detta rotande efter lämplig kabel fann jag någonting annat: det spårlöst försvunna ka­me­ra­sta­ti­vet!

Det konstiga är, att fyndplatsen hade jag redan för flera dagar sedan genomsökt och noggrant dessutom. Något stativ fanns där inte då, det kan jag sätta kameran i pant på. Så är det möjligen jag själv som har kontaktproblem, med verkligheten..? Eller har någon annan än jag lagt stativet på detta ologiska ställe? Men i så fall vem?? Man kan bli mörkrädd för mindre.På tal om verklighetskontakter och mörkerrädsla ska det bli himla spän­nande att se hur försäkringsbolaget Aktia tänker lösa följande nyfödda situation:

I april i år gafflade jag i det oändliga med dem om för hur lång tid och på vilket vis jag skulle beviljas premiebefrielse på den privata pen­sions­försäkring jag har sedan urminnes tider (men inte kunnat spara något på under en halv evighet). Vad gäller tidsrymden kom vi aldrig över­ens och när det väl meddelades att den premiebefrielse de gick med på att jag hade rätt till inte skulle appliceras på den faktiska tiden för min arbetsoförmåga, utan först under följande premieperiod (dvs 2013), tja, då kände jag att det var dags för en time out.

Sedan i tisdags har jag ett rykande färskt läkarintyg, som än en gång verifierar att jag är arbetsoförmögen med öppet slutdatum. Detta pos­tade jag igår till Aktia för att än en gång begära premiebefrielse. Och därmed infinner sig den stora frågan: ska jag nu få dubbel sådan, ef­tersom jag enligt deras hävdvunna sätt att bevilja befrielse redan är premiebefriad 2013???

Denna retoriska fråga är förstås ställd drypande av ironi, för det är ställt utom alla tvivel att det de gjorde i april inte är korrekt. Men, som sagt, nu ska det bli kul att se hur de tänker lösa knuten de knåpat ihop. Att den här biten av Aktias verksamhet numera ägs av Alandia-Bolagen kryddar självfallet upp anrättningen lite extra, eftersom vi numera är nog så införstådda med det bolagets policy: ”Allt åt oss, inget eller åtminstone så lite som möjligt åt våra kunder”.

Noteras bör även att jag knappt hann skriva ”Aktia” här på bloggen igår förrän jag tidigt imorse noterar ett besök från deras IP-adress. Makalöst, som vanligt.

4 kommentarer:

 1. Bra att du hittade stativet,det låg nog där sist du sökte utan att se det,trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Det är möjligt att det är jag själv som är skyldig, men i så fall har jag varit uppe och gått i sömnen när jag placerade det på ett så ologiskt ställe. Ologiskt därför att det låg under kablar jag inte använt på sju-åtta år, och ologiskt för att jag har allt som hör till min kameror på ett helt annat ställe. Och i varför skulle jag i vaket tillstånd placera en sak jag använder lite då och då längst bak i en låda, under andra saker..? *ruskar tvivlande på huvudet*

  Trevlig helg själv, Aina! Hoppas ni har det torrare än vi :o/

  SvaraRadera
 3. Märkligt med kamerastativet...
  Men skönt att det är återfunnet!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oja, visst är det fint att jag hittade det! Men före jag gjorde det höll jag på att få spatt på att det var borta, nu är det irriterande att inte veta hur i hela glödheta det kunnat hamna där ;o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!