tisdag 9 oktober 2012

Nystickat i egen teknik

PROTOTYPEN ÄR KLAR! Och jag är mer än nöjd med hur slut­re­sul­ta­tet blev. En fluffig, muffig snood i ylleblandgarn*, som är precis lagom lång att viras två varv runt halsen. Det känns varken för tajt eller för löst utan helt enkelt perfekt.

*”Nalle” från Novita; 75 % ull, 25 % polyamidLite lustig mannekäng, men man tar vad man har :o)


Det om det. Nu är det en ny dag med nya prövningar. Den första är mammografin jag är kallad till idag, ett bevis för att åren går i över­ljuds­fart.

När brevet damp ner i lådan blev jag förbryllad, eftersom jag hade för mig att föregående undersökning var ifjol, men det var den alltså inte. Det var den 8 oktober 2010. Ujamej! Mina myggbett som just och just hämtat sig efter förra klämmet ...

4 kommentarer:

 1. Vad snygg den blev.Hon som vill ha den blir ju jättenöjd.
  Ja det brukar kännas som man är å klämmer varje år,det är ju bra att det finns i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :o) Nu är det bara så att den här prototypen är inte stickad i den färg som Lilla A vill ha. Hon önskar sig vinrött, så den här får jag helt enkelt ta och sälja bort.

   Visst är det bra att det görs regelbunden mammografikontroll och med korta intervall. Samtidigt är jag helt nöjd med att det är TVÅ år mellan tillfällena, annars skulle nog inte mina myggbett någonsin hinna återfå sin ringa, men dock befintliga, rondör ;o) Jisses, så tillplattad man känner sig ...

   Radera
 2. Jättefin snood och tack för förklaringen till vad snood är...
  Så snyggt mönster på den!
  kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovars, jag är riktigt, riktigt nöjd med hur det blir att se ut med min nyuppfunna teknik. Dessutom gör denna att ett garn, som i sig inte känns särskilt mjuk om det t.ex. slätstickas, blir fluffigt och mysigt. Mycket luftrum blir det ju också i det färdiga arbetet, så värmehållningen torde vara bra :o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!