söndag 13 januari 2013

Bättre sent än aldrig!


... FÖR ATT POSTGÅNGEN mellan Sverige och Åland faktiskt fungerar, även om leveranstiden är bara snäppet kortare än för ett brev till USA.

I det här fallet tog sträckan Småland-Åland åtta dagar. Det är ungefär lika snabbt som på den gamla goda tiden, medan transporten fort­fa­ran­de sköttes av kurir till häst och sedan fördes över Ålands hav av en postroddare i skötbåt.

Men fram kom det i alla fall, paketet, och Lilla A niger väluppfostrat och tackar för den ytterst smakfulla uppvaktningen ;o)

Och kolakakan däri var äckligt god. Den måste jag försöka planka.

3 kommentarer:

 1. Ingenting är längre som förut. Eller så är det just vad det är.

  SvaraRadera
 2. Ibland undrar man varför det man vant sig med inte längre funkar? Till stor del tror jag att det beror på att om det nya automatiserade maskinerna går sönder eller krånglar, då finns det ingen levande människa som kan ta över. Det måste vara det moderna datoriserade samhället som gör att "folk" inte längre vill jobba med vanliga praktiska saker!?

  SvaraRadera
 3. Här från vår hamn gick tidigare all posttrafik till Gotland.Det finns många berättelser om postbåtar som var borta i två veckor och en del som aldrig återkom.Numera kan man ju ibland följa ett postpaket på nätet och jag glömmer aldrig makens efterskickade pyjamas som tog en tur runt hela södra halvan av Sverige innan den äntligen hamnade rätt.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!