lördag 19 januari 2013

Kylslaget

SOM VÄNTAT, EN köldknäpp som heter duga. Inatt har det varit ner mot -25° och jag känner en oerhörd tacksamhet över att jag har min Jøtul och vedpinnar att stoppa i den.

Morgonen är klar, kall och vacker, men ute tänker jag inte vara.


Igår rörde jag ihop mera fågelföda av ytterligare ett halvkilo kokosfett och diverse kross och gryn. Den här gången göt jag klumpar i tomma joggisburkar.


De färdiga matbitarna passar precis in i den ”nätkasse” jag knutit för ändamålet. Vid fotograferingstillfället hängde den utanför ytterdörren, men nu ska jag klä på mig och flytta den ner till gården, i närheten av mesklockan. Det verkar nämligen inte som mina små, bevingade vän­ner har hittat till den, så ett ”lockbete” kanske kan leda dem rätt.


Idag är det dags att börja komponera blomsterängen, som ska virkas ihop till en filt. Eventuellt utökar jag antalet blommor med nio till, för liite restgarn blev över efter de planerade 99 blommorna.

3 kommentarer:

 1. Väldigt snygg matkasse! Men...tyvärr får jag inte hänga ut mat till fåglarna - trots att gubben min är djurvän - för det blir så mycket råttor och möss då!!

  SvaraRadera
 2. Brrr, vilken kyla ni har! Det som är bra med det, är att sniglar och annat oönskat har svårt att klara en sådan vinter...
  Här är bara ett par grader kallt men inatt var det 10 minusgrader, vilket är mycket för våra trakter!
  Önskar dig en fortsatt fin helg!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Spännande få se den filten klar du är så bra på färgkombiationer.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!