fredag 29 mars 2013

Om det här med en viss kyrklig högtid

 
En kruka knallgula tête-à-tête mitt i
den eviga hantverksröran piggar ju alltid upp!


En underbar påskhäxa som Lilla A knåpat ihop för många,
många år sedan; min klara favorit!


Nykomlingar i ”Rucklet”!
(PRAO på dagis för en vecka sedan.)


Slutligen mina urblåsta, glasfärgsmålade äkta hönsägg. Förutom Lilla A:s häxa är de här det enda riktiga påskpyntsmåstet.

Vore det inte för färgerna skulle jag inte ha någonting till övers för pås­ken, som den inbitna ateist jag är. Men allt färgglatt gör den ut­härdlig – och det faktum att långfredagen, den innevarande dagen, numera inte är den eevighetslånga, dystra tilldragelse den var i min barndom.

+ dammsuget igår (Läge för Nobelpris i hygienteknik här!)
+ ett knippe krispigt vita tulpaner i en vas på köksbordet
+ vindstilla och solsken där ute
+ inte en tillstymmelse till påskmat i kylen

Ibland är Livet helt okej.

Idag är en sån dag.

Najs!

13 kommentarer:

 1. En underbar liten påskkäring! Förstår att du gillar den! Här håller jag på och förbereder lite inför påskaftonsbuffén i morgon med alla barn och barnbarn! Sen ska jag också ta det lugnt...
  Ha en riktigt skön Påskhelg, kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Påskaftonsbuffé, det låter storstilat det. Men jag minns faktiskt från ifjol, att du visade härliga bilder på mängder av läckert ätbart. Hoppas ni får en riktigt fin sammankomst i år igen!

   Radera
 2. Jättefina påskpynt! Det är likadant här, vi är ateister så vi firar inte påsken alls egentligen. Men jag har hängt en gul uppiggande krans på dörren och ställt upp några porslins- och hantverkshöns. Inte äter vi lamm heller - har gått på några missar, så nu har vi tröttnat helt - och ägg är inte att tänka på för mig med min galla.
  Och i år har vi inte ens några middagsgäster beroende på att jag haft så mycket att göra ett tag. Men...i morgon ska vi åka till Jonas Växter i När och inhandla MASSOR av penséer. Vill ha en sån där svart blomtrappa och med en massa krukor på. Alltså en "penseéteater" istället för en "aurikelteater"! Tror att dom är betydligt mer lättskötta!!
  GLAD PÅSK
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså du, det är så pass angenämt väder söderön att det går att tänka på penséer. Här får vi nog tåla oss någon vecka till, för nattemperaturen går fortfarande ner mot -10 :o/

   Men vad är en "aurikelteater"..? Där blev jag efter, kunskapsmässigt. Dags att googla! :o)

   Påsk på sig själv, söta frun!

   Radera
 3. PRAO på dagis???
  Fattar ingenting...
  /A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte det? Jo, förstår du, i huset finns det en dam på 16+. Denna sköna mö har nyss avklarat en vecka praktisk yrkesorientering på dagis. För övrigt samma som hon själv gick på när det begav sig. Och det känns som det var igår ...

   Radera
 4. Påsken kommer och påsken går
  Allt påskpynt i bastun står
  Jag har mat för dagen
  men inga ägg i magen
  Glad Påsk
  Hantverksröra låter helt underbart

  SvaraRadera
 5. Haha! Den var fin :oD

  Och du, hellre hantverksröra än äggdito ;o)

  SvaraRadera
 6. Jag har också lite svårt för de där svartklädda herrarna som står och orerar om hur man ska vara, fördrar mina egna tolkningar av hur livet ska se ut, men helgerna gillar jag som trevliga avbrott i vardagen.Ska nog drista mig iväg i dag och inhandla lite blommor precis som Susie. Har faktiskt hållt sig på plussidan två nätter i rad nu! Påsk på dig! /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Översitteri, oavsett form, är inte och har aldrig varit ett effektivt sätt att "styra" andra. Levnadsregler är nog bra, men inte av den modell som vår kristna kyrka alltid kört med. Domedag, förbud och guds straff är liksom inte min grej. Ska jag nånsin bli religiös i nån form blir det förmodligen mot buddismen jag vänder mig :o)

   Penséer är ju tåliga, så t.o.m. jag har börjat fundera på om jag skulle försöka få till en liten kruka vid ytterdörren.

   Radera
 7. Jag tycker bestämt att den lilla häxan har nåt gemensamt i utseendet med en viss ruckelhäxa. Okej, du är definitivt inte lika väl tilltagen i de under måtten, men ni har samma pillimariga blick!

  Här avlöper påsken i rätt enkla tongångar. Blev golvad av en rejäl förkylning så jag gör absolut ingenting. Anna kockar (Fanny är i York hos Danella) och lillskruttan påskpyntar så det står härliga till. Strunt samma att det är ostädat. Nog kan man klämma in lite kycklingar och påskfjädrar ändå, tycker hon!

  Själv återvänder jag till sängen. Trevlig påskhelg ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Pillemarig blick", säger du? Hm, det måste jag nog ta som en komplimang, för när jag ser mig själv i spegeln ser jag numera en rynkig, skrynklig, skumögd, fräkenfläckig och grådaskig tant.

   Nog var det väl typiskt att du skulle bli förkyld ovanpå allt annat! Men det är gôtt att höra att du har rätt inställning till överdriven städning till påsk ;o) Krya på sig!!

   Radera
  2. Har du överhuvudtaget putsat glasögonen på senaste decenniet? Rynkig? Det är fartränder. Och resten är sånt du mest bara inbillar dej! :)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!