söndag 24 mars 2013

Det ska vi fira!

IGÅR HÄNDE DET. Bloggens besöksräknare gick med ett ljudlöst Tick! över den ”magiska” siffran 100.000. Vem hade kunnat tro något sånt sommaren 2008, när jag skrev mitt allra första inlägg? Hade jag ens föreställt mig att jag fem år senare fortfarande skulle ha en aktiv blogg..? Nä, knappast. Men så är det nu i alla fall. Jag hänger fort­fa­ran­de med, och gör det kanske ända upp till 200.000.

En tilldragelse som den här bör förstås firas på sätt eller annat. Av för­klarliga skäl tillåter inte min ekonomi att jag drämmer till med någon­ting storstilat, även om jag hade velat. Men kreativ är jag ju mest hela tiden, så därför får det helt enkelt bli en liten utlottning bland er som känner er hugade att delta.

Ett sprillans nytillverkat shamballa-armband är vad jag lottar iväg, och allt som krävs för att delta är en kommentar till det här inlägget. Var och en tilldelas ett nummer i den ordning som kommentarerna kommit och sedan låter jag en slumptalsgenerator dra vinnarens nummer. Dragning blir det efter kl. 12 söndagen den 7 april.Historien bakom Shamballa-armband är lika gammal som tiden själv och tra­ditionen härstammar från tibetanska och indiska buddister. Dessa tror på ett mytiskt rike, Shambhala, en själslig fristad flödande av kärlek, renhet, upp­lys­ning, perfektion och frid. Shambhala sägs vara beläget i Himalayas övre sfär och kan nås endast av dem som har tillräcklig karmisk kontakt. Men mellan värl­dens religioner görs ingen åtskillnad; Shambhala är ett rike för alla.

Shamballa-armband tillverkades ursprungligen av enkelt hampasnöre och trä­pärlor, ibland av sandelträ, och varje pärla har sin egen, unika betydelse.

För mig har färgerna i det här armbandet – pärlvitt, champagnegult, två nyan­ser av grönt och halvgenomskinligt vitt – en självklar innebörd, men hur du väljer att tolka dem blir helt upp till dig.

15 kommentarer:

 1. Det var jätte fint .jag vill vara med å ha chans på det.Har våren börjat visa sig hos er?
  Här är den trög.Många kramar.

  SvaraRadera
 2. Härligt med så många besökare. Grattis! Verkligen vackert armband du tillverkat. Du har den minsann...kreativiteten!

  SvaraRadera
 3. Hej.

  Grattis till din 100.000:e besökare..jag har en bit dit...haha

  SvaraRadera
 4. Grattis till alla besök! Tänk vilken stor vänkrets du har (+ några nyfikna myndigheter kanske) Vilken fantastisk värld det här är.Jag tänker ofta på det när jag pratar med folk häromkring. "Ja, det sa min kompis på Åland också" eller "Ja, en vän i Skåne var på den utställningen och hon tyckte....osv" Visst är det kul!!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 5. Stort grattis till dina 100.000. Självklart vill jag vara med och försöka vinna det fina armbandet!! Jag är mållös över den kamp som du utkämpar och är det något jag önskar är det att du får det som du har rätt till så du kan få fokusera på att leva och med möjlighet till att komma tillbaka som yrkesverksam och få flyt i livet! Stor kram från Wien

  SvaraRadera
 6. Hej Nina.
  100.000, det är många det... Grattis.
  Under den tid som jag följt dig har jag fått läsa alla möjliga olika inlägg. De har varit roliga, lärorika, otroliga och sorgliga.
  Sammantaget är det en spännande livshistoria som sträcker sig över 5 fem år.
  Tack för att du har velat och orkat dela med dig Nina.
  Stora kramen från "syrran i syd"

  SvaraRadera
 7. Stort Grattis till dina hundratusen besök!
  Självklart vill jag vara med och göra ett försök!

  SvaraRadera
 8. Grattis och ett stort tack för att du delar med dig av dina dagar och dess innehåll. Armbandet är fantastiskt vackert och dess symbolik helt underbar. Önskar dig allt gott och må aldrig din kreativa ådra sina :) Mvh//Annette P.S Tack vare dig så tog jag tag i brödbakandet igen. Ditt recept på surdegsgrund = det är kul att baka igen, det funkar ju :)

  SvaraRadera
 9. Grattis till 100.000 besökare! Jag ångrar, att jag inte har ställt in något räkneverk på min blogg, men även om jag hade gjort det, så hade jag haft långt kvar till 100.000! Fast jag har ju "bara" bloggat sedan augusti 2009, förstås...
  Och det mest glädjande är ju ändå alla nya, fina vänner man fått!
  Armbandet är JÄTTEfint och jag vill förstås jättegärna vara med på utlottningen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 10. Lillskruttan köpte ett liknande armband på Baltic Jazz senaste sommar. Hade ingen aning om att det är ett så gammalt hantverk! Kul!

  SvaraRadera
 11. Först och främst ett stort grattis till din höga besökssiffra!
  Jag sitter här och funderar på när och hur jag hamnade på din blogg men kommer faktiskt inte ihåg det. Jag vet i alla fall att jag inte hade haft min blogg särskilt länge och att Inger och Motvallsgubben var mina första bloggvänner, så jag misstänker att det var genom Mvg eller kanske Monkan jag hittade till dig. Då var Solveig i farten och det var ett äventyr att följa henne. Kanske får jag så småningom följa hennes vidare öden.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 12. Grattis. Jag är en ganska ny besökare som hittade hit på omständliga vägar. Dock har jag nålat fast positionen och återkommer ständigt. Spännande, intressant, lärorikt, berikande, roligt. Själv har jag inte någon egen blogg, och tur är kanske det,,... Lycka till med fortsättningen!
  Vi ses! Lena S

  SvaraRadera
 13. Jammen grattis! Armbandet vill JAG ju ha.Ibland när jag är i skärgården fingrar jag lite på gobbens dator men de har du väl sett.Hur går de för Solveig hon blir ju inte yngre hon heller..

  SvaraRadera
 14. Kära kära Nina. Länge sen sist var det. Många är de gånger som jag varit på väg in i Bloggiversum för att uppdatera mig på ett och annat, men icke ... Men nu ... nu är jag här. Tack för att jag får chansen att vara med i ditt lotteri! Ännu större tack för att jag vet precis hur snyggt detta armband är på riktigt! Det kommer några rader från mig snart, via mejl eller "alldeles på riktigt". Kram på dig och ta det lugnt med kvastandet ;)
  PS: Gubbas hälsar
  //Anki

  SvaraRadera
 15. JÄTTEGRATTIS! Det var inte dåligt med "folk" som läser din blogg. Ja, jag personligen förstår ju varför och det är tydligen fler som gillar den - och dig!!
  För mig som ALDRIG har äkta smycken på mig - inte ens vigselringen som jag använde den "hela" 2 dagar - men är förtjust i bijouterier, så är armbandet mitt i prick. Så det är helt klart att man vill vara med i utlottningen!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!