lördag 30 mars 2013

Кровавые русские!

DET VETE FAN hur det har gått till, men jag har på något sätt hamnat i en kyrillisk korseld. Det formligen väller in spam med kryptiska tillrop av typen:

Прибыль-каждый-день!
eller
Инвестиции в мобильные технологии!

Som om det inte vore nog med alla Viagraerbjudanden, nigeriabrev och annan skit som dräller in hela tiden? Nu måste man tydligen ta en nybörjarkurs i ryska också. Om man vill fatta vad det är man slänger, alltså. Vore det inte för att Ryssland håller sig med en av världens pam­pigaste nationalhymner skulle jag bli riktigt sur.

Men visst, det skulle inte vara så dumt om det gick att tejpa upp en skylt med texten Никакой рекламы, спасибо!*) på inboxen. Sam­tidigt känns det som man borde hålla sig på god fot med den ryska björnen, när nu den där tokdåren borta i Nordkorea verkar ha flippat totalt. Var ska detta sluta..?

*) Enligt Google Translate ska detta betyda: ”Ingen reklam, tack!” Men med Google Translate är det ju som med Folkpensionsanstalten i Finland. Det blir inte rätt så ofta, och för det mesta helt obegripligt.

4 kommentarer:

 1. Det kanske är alla kärringar som flyger omkring som är orsaken till alla krumelurer.Hoppas din helg blir solig å fin.Här är toppenväder.
  Kukkeliku

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ajabaja, inte skylla på kärringarna! Roten till "det onda" finns nog i något illvilligt litet datavirus.

   Det har varit kanonväder hela påskhelgen. Fast kallt, förstås. Kylan verkar inte vilja släppa sitt grepp om Norden den här våren :o/

   Radera
 2. Jag slösurfade på länken till Sovjetunionens nationalhymn, och när jag hörde den sade det PING! Kom då ihåg ett av mina gamla favoritband; Leningrad Cowboys, ett finskt.. hmm ...kanske man kunde kalla dem för ett under-ground band.

  Det här med att länka kan jag inte, men alla Ninas bloggläsare; gå in på Youtube, sök på Leningrad cowboys, det kommer massor av förslag, börja gärna med The total Balalaika show! Här kan vi verkligen tala om mäktigt!

  För mindre än 70 år sedan låg Finland och Ryssland i krig med varandra, att sedan se och höra röda armens kör på senatstorget i H-fors sjunga Finlandiahymnen, diverse rock, ryska trads m.m. är stort.

  Jag var ledig den kvällen, ville fara dit, men T som jag då kamperade ihop med sa NÄÄ . Snäll och "söt" flickvän som jag var fann jag mig i det (fick visserligen se konserten på tv fast det var fotboll på andra kanalen) men visst grämer jag mig, det skulle inte hända idag.

  Så; vill ni ha ett vitaminpiller, gå in på youtube och njut!

  "It's only rock'roll but I like it!"

  /A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, Leningrad Cowboys! Det bandet hade jag faktiskt glömt bort. Totalgalna, men roliga, om jag inte minns fel :o) Måste lyda ditt råd och ta en runda på YouTube :oD

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!