måndag 29 april 2013

En haiku om att vara chanslös

SENT IGÅR KVÄLL, när mörkret lägrat sig därute, landade ett ensamt flygfä på mitt fönsterglas. Vad gör du redan här, du lilla stackare? tänk­te jag, för natten var kall.

Det är nu länge sedan jag skrev någon haiku, men för en stund sedan blev det plötsligt en. Håll till godo!


Flera haikuer jag skrivit hittar du i samlingen ”Haiku”, som du kan läsa som en pdf-fil om du klickar HÄR. De som är nyast och inte finns med i samlingen hittar du via etiketten ”Haiku” i spalten till höger.

2 kommentarer:

 1. Kanske hittade den en springa att krypa in i som skydd mot kylan. Spännande att få se undersidan på nattfjärilen, som för övrigt ser ut som om den är i guld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så måste vi tänka! Och om det är något som fattas i "Rucklet", så inte är det springor. Sökandet torde i så fall inte ha tagit särskilt länge, hehe! :o)

   Den hade dessutom godheten att sitta väldigt stilla, väldigt länge där på sin sida av fönsterglaset. Jag antar att det var ljuset från min fönsterlampa som trollband den. Men hur som helst, så hann jag i godan ro rigga upp stativ och mickla med kameran innan den till slut bredde ut sina vingar och flög iväg.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!