torsdag 2 maj 2013

Äntligen, äntligen maj!

EN SÅN TUR i oturen att jag inte kom mig för att så vid den tid jag bru­kar, för herrejösses, så det växer i pluggboxarna!! Ja, i alla fall på gurk- och squashfronten. Men det är annat på väg upp också: tomater av olika sorter, paprika och några av sommarblomssorterna jag sådde.

Idag ska jag försöka fixa såband av papper för mina morotsfrön, på det vis som Pernilla Månsson Colt gjorde i ”Trädgårdsonsdag” för nå­got avsnitt sedan. Och så ska det sättas potatis i hinkar, som ifjol.


1:a maj var annars, precis som valborg, som vilken annan dag som helst. Men med den skillnaden, att jag inte behövde äta min middag ensam. Väninnan S kallade till årets första utomhusgrillning på sin gård, så jag högg ett paket korv ur frysen och inställde mig villigt. Tänk, att grillad korv, i all sin enkelhet, kan smaka så gott! Och vär­din­nans grisbiffar var förstås så där riktigt grillgoda de med.

Innan jag kröp till kojs för natten testade jag dessutom att göra en frivolitet med pärlor. Det var om möjligt ännu roligare än de utan, som jag tidigare gjort. Blommans mitt är gjord med en teknik man ofta an­vänder sig av för att tillverka knappar t.ex. till folkdräkter: langettstygn runt en ring man slagit av tråden man syr med.

6 kommentarer:

 1. Såå mysigt att grilla! Det blir sällan av här, det är liksom inte lönt att ta fram grillen för 2 pers...
  Men när vi är hos någon av döttrarna, då blir det ofta grillat så här års!
  Fint med pärlorna! Vad ska du göra med blommorna sedan?
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vet du, hos mig i "Rucklet" grillas det inte heller så ofta. Som du säger, så känns det inte mödan värt att bestyra med det för bara två personer.

   Blommorna, ja. Tja, inte vet jag, men på något sätt kommer de säkert till användning med tiden :o)

   Radera
 2. Fina frivoliteter! Man kanske skulle....nej Kerstin, nej Kerstin, nej Kerstin.
  Kram, kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaa!! Don't I just looove you?

   Radera
 3. Härligt att det gror,här har det sböat idag.Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hua mej, att ni fått mera snö ... *sympatiserar* Men våren brukar väl komma med fart hos er, när den väl kommer?

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!