söndag 6 december 2009

"Surinam? E de en frukt..?"

DET HAR SINA fördelar att ha ett barn i mellanskolan! Nu har jag i rask takt fräschat upp mina kunskaper i geografi, och har i skrivande stund helkoll på länderna i samtliga världsdelar. Tänk, jag hade full­ständigt glömt att det finns ett land som heter Surinam – och att det ligger i Sydamerika. Hade någon frågat mig för en vecka sedan hade jag gissat på sydostasien :)

Samma sak med Brunei. Jag skulle säker­li­gen ha dragit till med mellanöstern nå­gon­stans. Och att huvudstaden i Moldavien heter Chisinau hade jag inte en susning om. Är det förresten någon av er som, utan att fuska, kan svara på vad hu­vud­sta­den i Montenegro heter?

Mellan varven har jag faktiskt varit fun­der­sam om huruvida jag någonsin lärt mig allt detta tidigare. Kanske lär­de vi oss bara Afrika, Europa och Finland på den tiden jag gick i sko­la? Så känns det i alla fall just nu.

Här finns en jättebra sajt att träna på: http://www.geografispelet.se, där man lätt som en plätt lär sig länder, huvudstäder och flaggor.

1 kommentar:

  1. Och jag skulle ha varit bombsäker på att Surinam låg i Afrika! Suck.. Var var JAG då när MINA barn hade geografi i skolan??

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!