lördag 6 februari 2010

Livet är loppis!

VILKEN SLAPPARDAG, ALLTSÅ. Det började med att jag sov ovanligt länge på grund av det var så inibomben varmt i kåken i natt. Jag gjorde nämligen den taktiska missen att rätt sent igår kväll peta in inte bara en pinne utan snarare en stock i bras­ka­mi­nen, vilket resulterade i 23,5°. Det är way too much för att jag ska sova gott i och med att 19° är min vanliga sovrumstemperatur. *flås*

Utåt förmiddagen promenerade jag i sällskap av vännerna T och J in till centrum i akt och mening att besöka en loppis. Det blåste en hemskans kall, pinande motvind och trots att jag var riggad i såväl dunjacka som världens mest osexiga överdragsbyxor hade det faktiskt varit skönare att stanna hemma. Jag avskyr att frysa – och så var det halt också, till råga på eländet.

När vi var nästan framme kom en rådjursbock galopperande i full karriär mot oss, bort från kyrkan och upp mot läroverket. En ungherre i konfirmationsåldern såg det ut att vara, så vi gissade att han hade bommat att det är lördag idag och kyrkgång först imorgon. Såna här spännande nära naturen-upplevelser kan man få när man inte bor i storstan utan på Åland :o)

På loppisen gick det som det brukar numera: när mängden före­mål blir för många stänger kontorschefen där uppe butiken. Därmed missade mina örnögon totalt den glasfågel som T senare kom ångande med åt mig. Tur-tur-tur att hon vet att jag små­samlar på Iittalas munblåsta tippor! Så en liten blågrön, signe­rad ”Tirri” har nu fått ett bo i ”Rucklet” och jag hoppas den ska trivas.


Vi lodade vidare genom stan och tittade på både det ena och det andra, även in till min ”hovleverantör”, Emmaus. Där hittade jag grillstickor i metall, som är något jag länge saknat, och jag tyckte absolut att de var värda sina 50 cent. Ser man saker och ting i ett större perspektiv är det ju faktiskt inte långt kvar till somma­rens grillmiddagar.

*berömmer mig själv för att jag försöker se saker och ting från den ljusa sidan*

Men nu är det dags att fixa någon form av mat, för sen ska jag ta itu med de fyra sexkanter som fattas för att basen till min virkade väska ska bli färdig.

Trevlig lördag på er allihopa!

3 kommentarer:

 1. Det är väl härligt med slappedagar, jag hade en sådan igår. På loppis har jag inte varit på väldigt länge det kanske är dags nu. Jag saknar någon tallrik till en servis från Gustavsberg (Rustik)kanske skulle jag kunna hitta någon sådan.
  Ha en skön lördag

  SvaraRadera
 2. Förmodar det är dito Arabia-tippor jag har i skåpet. Min svärmors som hon lämnat kvar. Vissa är riktigt snygga. Förresten så har jag i "nån låda nånstans" en tippa som du gjort en gång i världen. ;)

  SvaraRadera
 3. Monkan: Och jag söker febrilt efter fler delar till den servis jag fick för en tid sedan, men so far no luck.

  Pipi: Vete fåglarna (ha-ha!) om Arabia haft tillverkning av glasfåglar de också, men det är väl möjligt. Men vad har du för pippi i arkivet som jag skulle vara skyldig till..? *letar hysteriskt efter mitt borttappade minne*

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!