måndag 1 februari 2010

Växtverk och virkning

NY MÅNAD, NYA tag! Njäe ... kanske inte. Men dagarna blir i alla fall längre och ljusare för var dag som går och snart – snart! – är våren kommen. Här i ”Rucklet” märks det allaredan att vi går mot bättre tider:
 • min julamaryllis har producerat en andra stängel, som slår ut vilken dag som helst!
 • några saint paulia-blad, som stått stilla i sina små barn­kam­mar­kru­kor, har börjat visa nya bladanlag; har jag tur blir det med tiden fyra nya krukväxter!
 • ”garderobsblomman” har skjutit ett nytt, ljusgrönt skott!
 • båda mina brudorkidéer har fått för sig att blomma!
 • det syns alltför bra att fönstren är i behov av tvättning ...

Saint paulia på tillväxt!Zamiakallan växer till sig!Under över alla under, mina brudorkidéer blommar om!


Idag ska jag virka så nålen glöder. Jag behövde bara glänta på locket till lådan där alla min bomullsgarner finns för att bli inspirerad. Tänkte även försöka plita ner beskrivningen för hur jag gör sexkanterna, om utifall att någon annan är sugen på att sätta igång :o)

Färger är underbart! Färger är glädje! Ingenting ger mig en sådan hu­mörkick som att få röja bland mina garner. Jag virkar av ett garn som heter Catania (Schachenmayr Nomotta), som jag köper från Tyskland. Det finns i ett fyrtiotal kulörer. Japp, ni läste rätt: fyrtio! ES IST GANZ WUN-DER-BAR!

En dags skörd av hexagoner. Återstår bara ... något hundratal ;o)

[tags: crochet, hexagon, cotton, Etsy]

9 kommentarer:

 1. Jag blir jätteglad om du lägger ut beskrivningen. Min mamma och jag virkade små fyrkanter i ljuvliga pasteller som blev till ett överkast som mitt barnbarn fick till sin säng.
  Kul att du har sådan tur med Amaryllis, det har inte jag.
  Ha en skön virkkväll

  SvaraRadera
 2. Beskrivningen kommer så fort jag lyckas formulera den på ett både redigt, fullständigt och pedagogiskt sätt :o) Jag blir ofta irriterad själv av dåliga beskrivningar, som lämnar alldeles för mycket upp till en själv att klura ut. Den här ska göras o-r-d-e-n-t-l-i-g-t! Men, som sagt, den kommer.

  SvaraRadera
 3. Hej,jag fick ett ryck med sockstickning idag såg att några behöver nya

  SvaraRadera
 4. stickmamman
  jag fick ett ryck med sockstickning idag vid spisvärmen

  SvaraRadera
 5. Jamen! Skulle inte du virka älglappar? ;o)

  SvaraRadera
 6. Förstår inte varför du kallar ditt hus för "rucklet" - det ser jättefint ut i mina ögon. Och stor härlig terass. Vilken himla lyx. Jag bor i en liten etta utan balkong :( Skulle vara huur lycklig som helst om jag ägde ett sånt hus!

  SvaraRadera
 7. Hej på dej, Anonym :o)

  Mitt hus kallas för "Rucklet", eftersom det var ett veritabelt ruckel när jag köpte det. Benämningen har hängt med så länge nu att ingen längre skulle veta vad jag pratar om om jag började kalla kojan för någonting annat.

  Numera är det dock med mycket kärlek och glimten i ögat det kallas så, vilket jag nogsamt påpekar i min fullständiga profil här på bloggen. Och jag älskar mitt lilla "ruckel", tro inget annat!

  Terrassen är jag faktiskt mäkta stolt över. Jag gjorde konstruktionsritningarna själv och med blod, svett och en hedervärd (men gruvligt dyr ...) insats av en byggnadssnickare kom den till stånd för ett par år sedan.

  Jag håller med dig: Visst är det lyx att ha t.o.m. ett litet hus som mitt. Men ibland (när pengarna är slut sedan länge och renoveringen aldrig blir klar) skulle det inte vara helt fel med en etta heller.

  SvaraRadera
 8. Du skulle alltid kunna kalla det för "Drömkåken"! Fast jag förstod faktiskt att du menar "Rucklet" på ett kärleksfullt sätt. Jag var bara tvungen att kommentera :)! Man ser (på bilderna) att huset genomgått en förändring till det bättre! Vad strongt att göra ritningen själv. Men jag undrar, finns det någonting som du i n t e är bra på?? (snälla nåt?!) :))

  SvaraRadera
 9. *s* En drömkåk är det, men "Drömkåken" får mig att associera alltför mycket till de vedermödor som Björn Skifs genomlider i filmen med samma namn ;o)

  Att jag gjort ritning(ar) själv betyder inte att de är BRA - men jag gillar att rita, så därför gör jag det *flinar brett*

  Du, om det är till nån tröst, så är jag egentligen inte riktigt bra på någonting (men avslöja det inte för nån). Mina förmågor har så att säga väääldigt mera bredd än djup. *s* Men vill man så kan man! Och ofta faktiskt mer än man först skulle tro.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!