torsdag 18 februari 2010

Back to the 1950's

JIPPI, JAG ÄR modern igen! Eller, nja, inte jag personligen, utan mitt kök. Det orenoverade, från 1950-talet. Vad mig själv beträffar så lär jag förmodligen aldrig bli i ropet igen. Det är nämligen inte särskilt vanligt bland oss lite mer patinerade kvinns. Faktiskt extremt sällsynt.

Hur som haver, i dagens nummer av Tidningen Åland är det nämligen en artikel om att 1950-talet är tillbaka i köket – fast i mitt fall borde man kanske säga ”kvar i köket”. Men dock, vi är moderna, mitt lilla kök och jag. Kolla här bara:

 • perstorpskiva (bara en pytteliten bit, men den finns!)
 • tidstypiska skåphandtag
 • riktigt trä i stommar och dörrar
 • klara färger
 • runt bord
 • köksprylar och glas av Kaj Franck
 • köksprylar av Sigvard Bernadotte (t.o.m. en Röda Clara i nå’n låda)
 • porslin av Stig Lindberg och Louise Adelborg
 • rostfria bestick med svarta plastskaft från Nils-Johan
 • danska ljusstakar i teak
... och så vidare.

Ja, herreminguuud, så modern jag är :oD Kan ingen skicka hit ett reportageteam från Sköna Hem eller Bo Bedre eller nå’t?! *flabbar rått*

*passar på att njuta den stund man råkar ligga inredningsmässigt rätt i tiden, eftersom det händer ungefär lika ofta som jorden passeras av Halleys komet *

10 kommentarer:

 1. stickmamman
  Ditt kök är ju pluttenuttigulligt,
  Jag skulle gärna ha såna gamla träluckor dom går ju att måla å håller mer än en livslängd.
  Såna jag har dom nöts ,hänger på sniskan å spricker på ytan.Går inte att måla om.Skulle varit utbytta för tio år sen minst.
  Det som är bra med mitt kök är att det är stort.

  SvaraRadera
 2. *skrattar* Jodu, det är nog både puttigt och nuttigt. Men vad det är, så inte är det stort (som du vet). Det finns både fördelar och nackdelar med det minimala formatet. En fördel är förstås att man räcks nästan överallt utan att stiga upp från bordet *he-he*

  SvaraRadera
 3. Men så härligt! Ja - det gäller bara att vänta ut modet!

  Tack också för att du håller tummarna =)

  SvaraRadera
 4. Precis! Jag satsar på sammalund när det gäller innehållet i min garderob. Men just i det fallet har jag inte riktigt nått ända fram ännu ;o)

  Du, jag håller inte bara tummarna. Tårna är involverade även de!

  SvaraRadera
 5. Ja sannerligen. Ditt kök riktigt gnistrar av 50-talsnostalgi. Det borde jag veta som är uppväxt med både perstorpsplatta och knallgula köksluckor.
  Och tänk vad vi syskon slogs om laptopen och mikron på det glada 50-talet;-))

  SvaraRadera
 6. Då är du riktigt "retro" då!? Ska nog ringa Sköna Hem så dom får göra "hemma hos..."reportage hos dig ;))

  SvaraRadera
 7. Jarå, vi är sannerligen formidabelt retro både köket och jag :oD

  När Sköna Hem dyker upp är det bara att undanröja bevisen - i form av mikrougn och bärbar dator - på att jag tagit ett litet steg in i tjugohundratalet. Snabbt gjort! ;o)

  SvaraRadera
 8. Godmorgon, jag blev full i skratt när jag kikade in hos dig, både du och jag har lagt ut en bit av våra kök. Mitt kök är också femtiotal, men våra luckor har mannen i huset fanerat om. Vi gillar femtiotals-skåpen som går upp i taket (vilket ger mycket plats att samla grejor i)

  SvaraRadera
 9. Kan bara hålla med angående skåpen! Det är väldigt bra med den höga modellen ända upp till tak. Dels ger det gott om skåputrymme och dels slipper man en irriterande yta där det mest samlas damm och fett. Faktum är, att blir det någonsin en köksrenovering av, då behåller jag de befintliga 50-talsskåpen och tillverkar de nya som behövs i samma stil :o)

  SvaraRadera
 10. Det här med mode blir jag aldrig klok på! Verkar som om det bara går runt... Kläder man hade för tjugo år sedan är plötsligt moderna igen. Synd att det är fukt i garderoberna bara ;-)!

  Gillar också dom där skåpen som går hela vägen upp till taket! Det är väl en av dom få positiva sakerna med mitt kök :-)! Och att man når överallt utan större förflyttningar, ha, ha!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!