måndag 26 juli 2010

Nu mognar mina hallon!

ÄVEN OM DEN åländska sommaren varit torrare än på många år får jag en hyfsat god hallonskörd här vid ”Rucklet”. Då är det läge att un­na sig av färskvaran medan den finns, även om merparten ska frysas in för hösten och vin­tern.


Nyplockade hallon från egna buskar på en tallrik Corn Flakes med en näve solrosfrön på toppen, det är äkta fattigmanslyx i vardagen!


Sen är ju hallonet med sin härliga, röda färg så vackert att bara se på. Som det mesta i vår natur är själva bäret ett geometriskt konst­verk i sig, om man tittar på det i närbild.

Jag skördar lite varje dag just nu, för att ligga steget före alla glups­ka björk- och koltrastar. Idag ska jag hänga upp en trave blänkande CD-skivor också, för det knepet höll i alla fall ifjol alla bärtjuvar på be­hörigt avstånd.


***

Boa vinda, welcome, Meire :o)

9 kommentarer:

 1. Mmmmm vad gott,ser ut som vildhallon,eller?Jag brukar ju plocka hallon ock åkerbär vid stugan ,få se om jag kan det i år med mina knän.

  SvaraRadera
 2. Vi plockade hallon i lördags. Ska ta en sväng imorgon också om jag hinner. De flesta är övernogna nu.

  SvaraRadera
 3. Stickmamman:
  Näpp, det är trädgårdshallon. Fast det har varit så torrt i sommar att hälften inte blir större än vildhallon.

  Mamma Vitamin:
  Å, ett nytt fejs! Så skoj :o)

  Jag har faktiskt inte kollat hallonläget ute i den vilda naturen, eftersom jag på gården har buskage så det räcker för mitt behov. Men jag noterade under min kvällspromenad igår kväll, att det nog skulle ha kommit massor med vildhallon det här året om vädergudarna haft den goda smaken att bjuda oss på lite regn mellan varven. Nu torkar allt bort som små, bruna kart :o(

  SvaraRadera
 4. Du har tur du. Här på savannen segrade torkan... Väntar mej snart få se strövande zebror och giraffer. Kunde ju vara kul, eller...

  SvaraRadera
 5. Haha! Zebror och giraffer skulle väl gå an, bara det inte kommer hyenor och annat sattyg ;o)

  Jag är faktiskt förvånad själv över att buskarna ger så frikostig utdelning. Hallonplantagen har jag bara vattnat en enda gång under hela torrtiden, och då inte ens särskilt ordentligt.

  SvaraRadera
 6. Men, åh, vad dom ser goda ut! Och fina! Ingen mask?
  Ha en skön kväll!
  Kram/Monica

  SvaraRadera
 7. Nope, ingen mask. Inte ifjol, icke heller i år. Eller visst, kanske någon enstaka, men ingenting man har anledning att gruffa över. Inte så där som det kan vara om det vill sig illa.

  SvaraRadera
 8. Mmmmmm.....

  Sitter här och försöker teleportera mej över till den där frukost-tallriken.....

  *dreggel, dreggel*

  Fast det kanske är lättare att gå ut i daggen och riva åt sej en näve här ?

  Fast jag har ju inga corn flakes hemma och det såg ju så himlans gott ut!!!
  Och mjölken är också slut...

  Tror till och med att det ekar i mitt kylskåp om jag ropar något där i!
  Kanske dags att proviantera men jag avskyr ju att handla..?

  *nöjer mej nog med några hallon, några små pluttiga krusbär och lite vinbär. Såna har vi gott om!
  Och nyttigt är det ju också!*

  Kram och ha en fin dag!
  Jenny

  SvaraRadera
 9. Om jag inte missminner mig, var det någon av karaktärerna i den där filmen med Hugh Grant och Julia Roberts ... vad heter den nu då..? Hm ... Jo! "Notting Hill", var det ju. Ja, i alla fall, så var det någon, någon Hugh dejtade, som sade sig vara fruitarian. Kanske är det en sån du håller på att utvecklas till? *flinar brett*

  Corn Flakes är något som vi endast periodvis har hemma i skåpet. Under någon månad i stöten kan både lilla A och jag tycka att det är gott, men sen kommer det en punkt när vi får nog. Tur är väl det, för majsflingor är onödigt salta.

  Ha en finfin dag du också, vännen min!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!