måndag 26 juli 2010

Nya tidens fågelskrämma

CD-SKRÄMMAN ÄR RIGGAD, så kom an bara, alla trastar!

Varje ”hänge” består av två CD-skivor lagda mot varandra med den blanka sidan utåt. Sen har jag böjt till länkar av galvad tråd som de hänger i från en stadig 0,5 mm fiskelina. Länkarna gör att skivorna rör sig lättare vid minsta vindpust än om de var knutna direkt på fiskelinan.


Det här funkade klockrent ifjol, så jag hoppas på samma goda effekt i år. Trixet är att vänta så länge man törs med att hänga upp det, så att inte fåglarna hinner vänja sig vid arrangemanget och hånflinande tömmer buskarna ändå :o)

7 kommentarer:

 1. Det funkar, jag vet! Har kört så länge + en radio under en skottkärra. Radion sätts på sporadiskt med en timer. En kanal med mycket jobbig popmusik funkar bäst ;)

  SvaraRadera
 2. Radiovarianten har jag inte testat själv (och det är nog grannarna glada för ...) men exet gjorde det för något år sedan. Det funkade inte i körsbärsträdet hos honom. Men felet var kanske kanalvalet? *s*

  SvaraRadera
 3. Jag kanske skall hänga upp mina cd skivor med opera på, då får jag garanterat ha mina bär i fred ha ha. Fåglarna är inte dumma, grannen satte en stor uggla i trä på taket för att skrämma iväg kajorna, det gick några dagar så var kajorna tillbaka.
  Så härligt att skörda egna hallon, det avundas jag dig, hallon står överst på bärlistan.
  Vi har kollat på de vilda men de har torkat bort i år.

  SvaraRadera
 4. Förr, på den gamla "goda" tiden när jag fortfarande bodde ihop med A:s pappa, hade jag en sån där hökatrapp som av vinden skjutsades av och an längs en stålvajer. Den fungerade förvånansvärt bra om man, precis som med CD-skivorna, inte var för snabb med att hänga upp den.

  Goda vännerna S&N, duktiga trädgårdsmänniskor, har faktiskt "domesticerat" vanliga, vilda skogshallon. Numera blir de lika frodiga som vilka köpta buskar som helst och ger lika stora bär som förädlade sorter. Faktum är att jag tycker att de rentav är sötare och godare än mina. Värt att prova för dig och C..?

  SvaraRadera
 5. Fiffigt med CD-skivor, men blir de inte förstörda? Jag är av den gamla skolan och begriper mig inte på sånt.
  På min tid satte man upp Al-remsor, som fladdrade och lät...
  Men huvudsaken är att det funkar!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 6. Det ser riktigt snyggt ut med CD-skivorna i hallonlandet. Jag såg att jag hade en massa getingar, blomflugor och vanliga flugor som äter på mina hallon. Livet är en ständig kamp!
  Kerstin

  SvaraRadera
 7. Monica:
  Jodå, remsor av blänkande aluminium går säkerligen precis lika bra. Men nu råkade jag ifjol ha sparat på mig en tjock trave med utrangerade CD-skivor (det är således begagnade jag använder) så valet föll på dem, helt i linje med mitt eviga mässande: "Recycle - repurpose - reuse ..." ;o)

  Kerstin:
  Exactemente, det ser inte alls oävet ut! Nästan som en stor mobil eller installation. I huvudet har jag faktiskt en idé som bygger på skelettet till ett avlagt paraply + CD-skivor, men den har jag inte kommit till skott med ännu. Som så mycket annat, som numera liksom går i stå på idéstadiet.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!