tisdag 27 juli 2010

Söta små bebisar

JAG GALLRADE MINA morötter idag och det ser ut att bli en hyfsad skörd. Stora är de inte, de jag gallrade bort, men söta i smaken och nyttiga som snacks. Sommaren är en prima tid, hörni! :o)


Annars har jag spenderat merparten av min dag i sällskap av min vat­ten­slang. Nej, jag har inte vattnat, inte så mycket som en droppe. Jag håller på att fundera på var jag ska gräva mig en trädgårdsdamm, hur stor den ska bli och vilken form den ska ha. Då är slangen ett ut­märkt redskap för att prova sig fram.

6 kommentarer:

 1. Morötter är gott att dippa i chipsdipp! Men det vet du redan!? Mmmm!

  Steffe

  SvaraRadera
 2. Fiffigt med vattenslangen! Själv brukar jag använda en gammal flagglina när jag planerar nya rabatter.
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Jag kör också med en tunnare lina när jag ska storleksbestämma mindre saker. Fördelen med vattenslangen i det här fallet är att den syns väldigt bra även på avstånd. Och som i det här fallet, när det ska bli en relativt stor damm, ville jag ha möjlighet att ta bilder från alla möjliga håll och kanter för att kunna föreställa mig hur det kommer att se ut.

  SvaraRadera
 4. Jisses vilket jobb du har framför dig, men det blir säkert fint. Är det meningen att det ska vara växter i dammen, eller fiskar?
  Det ska bli kul att se det färdigt.
  Formen på bild ser helt okej ut, lite njurformat.

  SvaraRadera
 5. Jotack, nog lär ryggen få känna av att den finns, skulle jag tro :o) Men sakta men säkert, några spadtag åt gången, ska det väl så småningom bli en tillräcklig grop? Jag har ju inte bråttom, så det får ta den tid det tar.

  Fiskar blir det förmodligen inte, men planen är att göra mittpartiet tillräckligt djupt för näckrosor. Minst 60 cm tror jag det måste vara då.

  Platsen är vald utgående från att det är den lägsta punkten på min i och för sig relativt platta tomt. Sen vill jag ha dammen i anslutning till den grusade planen, så att man faktiskt kan se vattnet när man sitter där + att den ska synas från terrassen också.

  Det blir ett hästjobb, men jag SKA fixa det. På sätt eller annat!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!