torsdag 29 juli 2010

Ta-ta-raaa!

YES, MY FRIENDS, nu är det färdigt! Eller, nja, inte riktigt. Det sak­nas ju faktiskt en skruvregel mot betongväggen fortfarande, så i den änden hänger alla ribborna på svaj. Få se, om det slutar med att jag har 33 propellrar*) uppskruvade under terrassen fö­re jag får dit nå­got att fästa dem i ...


Och så fattas det förstås lite sågning också. Ribborna ska kapas ner till exakt rätt längd, nu när de sitter där de ska. Bättre att såga nu än före, för då vet man att det blir rätt ;o)

Men nu är min dagskvot fylld så det räcker. Ett par mackor och på rygg i soffan med slötittning på en bandad film. Sen blir det nog tidig kväll. Sånt här byggnadssnickeri tar på en gammal tant. Klart mer nu än för fem år sedan, när ”Rucklet” var nyköpt.

*) virke som vrider sig när det torkar

10 kommentarer:

 1. Jag visste det, inte fasen skulle du ge upp i första taget, grattis.
  Vilket fint utrymme det blev där, och så snyggt med de smala ribborna. Då ska du sova gott inatt kan jag tänka.
  Jag sitter och ska snickra ihop ett inlägg nu. För en liten stund sedan kom det en liiiten skur. Men den gjorde ingen skillnad, det är precis lika torrt igen.
  Ha en skön kväll.

  SvaraRadera
 2. Gammal tant? Nä du dit har du en bra bit kvar.Än har du inte behövt byta ut kroppsdelar,det har ju en annan måsta göra.Och ändå är det inte bra.
  En stor kram till dig.

  SvaraRadera
 3. Monkan:
  Född envis, du vet ;o)

  Här kom det rätt mycket regn under förmiddagen och man kan nästan se hur gräsmattan vaknar till nytt liv. Men det är fortfarande tungt och klibbigt i luften, som om det är mer åska på gång.

  Stickmamman:
  Åjo, frågar du en tjugoåring är jag garanterat tant sedan länge. Men gammal i huv'et hoppas jag att jag slipper bli på ett bra tag ännu ;o)

  SvaraRadera
 4. Säger som jag sa igår: Jag är imponerad! Det hade jag varit, även om det var en karl, som hade gjort det om han inte var proffs!
  Jättefint blev det i alla fall och hoppas nu att din snickarkompis Knut kan hjälpa dig med det sista!
  Bra gjort, kram, Monica

  SvaraRadera
 5. Vad duktig du är! Blev ju jättebra :)
  Vi har ett liknande projekt framför oss, det tar tid sa du...
  Kram Annika

  SvaraRadera
 6. Monica:
  Tack, jag är själv nöjd med det estetiska. Det gjorde mycket för husets helhetsintryck att det på det här sättet blev att se längre ut.

  Annika:
  Tackar, tackar :o) Och så ska jag revidera det där med tidsåtgången! Det tar tid om man börjar uppifrån (som jag gjorde på första sidan), men går som på räls om man börjar nerifrån istället. Det lönar sig således mycketatt lägga lite tid på att räkna ut var första ribban ska sättas nere vid marken och sedan jobba sig uppåt! Det var en taktisk miss av mig, som ett proffs garanterat inte hade gjort ;o) Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Snyggt "Ruckel". Du är duktig du!Här hoppar vi mellan vattenpölarna nu. 50 mm i går!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 8. Yihaa! Här kom det också rejält igår och mer är lovat idag och imorgon :oD Mycket lämpligt, eftersom jag nu - när ribbverket är på plats - kan plantera den klätterros som ska få svinga sig uppför detta!

  Måste f.ö. se till att skaffa mig en regnmätare. Bara slöhet att jag inte gjort det tidigare.

  SvaraRadera
 9. Hej

  Ruckel????

  Var ser du det? Jag ser bara ett mysigt och fint hus jag. Ja det ser idylliskt ut och du är händig till tusen.

  Jag är glad bara jag kan spika upp en tavla rakt...he he

  SvaraRadera
 10. Jo, du förstår, så här är det. När jag köpte kåken var den ett ruckel. Mer eller mindre i alla fall. Men slit och släp i fem år börjar förstås ge resultat. Fast sen är det också så, att allt (t.o.m. undertecknad själv) blir bättre på bild än i levande livet.

  Och visst är jag väl hyfsat händig, det kan jag hålla med om. Men till största delen handlar det ändå om att tro att man kan :o) Då brukar det lösa sig - eller gå käpprätt åt ... ja, du vet.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!