lördag 9 oktober 2010

71 %

DET ARTAR SIG! 71 % är redan färdigt av den mormorsrandiga filten som jag startade den 7 september, men nu har jag irriterande nog fått slut på ett par av färgerna igen. 32 ränder till ska det bli, sedan är det klart.


Det ser kanske ut som den är helt utan mönster, men faktum är att den kommer att bestå av två repetitioner av 50 ränder + 11 ränder från början av repetitionen. Igår räknade jag ut hur mycket som åter­står för att kolla om det är flera färger jag behöver beställa mer av. Det var det. Vilken tur att jag gjorde en kontrollräkning och stämde av mot återstående garn!


Beskrivningen för hur man virkar mormorsrandigt hittar du HÄR.


Medan jag väntar på garnleveransen har jag denna gång tänkt roa mig med att virka gladrandiga överdrag till de två plåtburkar som syns på bilden. Kanske kommer jag att använda dem som förvaring för alla mina stickor och virknålar eller så ställer jag glasburkar i dem och använder dem som vaser :o)

Under tidig eftermiddag passade jag på att ta en promenad, efter­som vädret var toppen. Hösten målar verkligen världen med en grann palett! Jag blir glad i hela kropppen av att ta in all färgprakt och delar villigt med mig :oD

Aronia
9 oktober 2010


Daggkåpa
9 oktober 2010


”Rucklets” stora lönn
9 oktober 2010


Du kan se bilderna i större format om du klickar på dem.

[tags: crochet, blanket, afghan, throw, granny, stripes, striped, multicolor, colorful, attic24]

14 kommentarer:

 1. Snygga höstbilder. Jag önskar att jag också hade kunnat vara ute och fotat i dag. Men icke sa nicke. Jag har hängt uppe på ladugårdstaket och bytt trasiga tegelpannor. Tråkigt, men något som måste göras:-(

  SvaraRadera
 2. Hu, blotta tanken får mig med höjdskräck att få svindel ... Tur att "Rucklet" har plåttak! Den dag det havererar är det bara att kalla in fackfolk för att byta hela sk-ten.

  SvaraRadera
 3. Very pretty blanket and your photos are beautiful.

  SvaraRadera
 4. Thanks! :o) The blanket is coming along just fine. 32 more rows to go and it'll be done. I just have to put it on hold for a while for the time it takes for more yarn to arrive from Germany.

  I do so looove autumn with all fiery colours! It's very inspiring to go for a walk and let your eyes take in Mother Nature in all her glory.

  SvaraRadera
 5. Aronia är rik på c-vitamin. Kan det inte vara bra för dig som saknar det? Annacarin.

  SvaraRadera
 6. Säger du det..? Det hade jag ingen aaaning om. Dessvärre är häcken som jag plåtat inte min, så det är inte bara att plocka. Men man kanske skulle ta och plantera ett par friväxande buskar på gården, bara för bärens skull?

  SvaraRadera
 7. Så fin filten blir! Och så fort det går...
  För övrigt: Vackra höstbilder!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 8. Tackar, tackar :o) Det går med ljusets hastighet, eller åtminstone känns det så efter den arbetsdryga hexagonfilten. Faktum är, att jag tror att t.o.m. du, som påstår dig inte vara någon virkmänniska, skulle gilla att virka mormorsrandigt.

  Hösten, i det skedet den befinner sig just nu, är fantastisk. Det gäller att njuta så länge det varar, för snart är grå-grå-grå-tiden här.

  SvaraRadera
 9. Tjusig filt, och tjusigt arrangerade bilder!
  Akta så inte filten fastnar i någon kvist så att maskor dras upp bara....Huh, kan bli trist på så nytt jobb!

  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 10. Vad snygg filten blir!!
  Och snyggt virkar du oxå. Inget ojämt och hafsigt verk här inte!
  I like :)

  Ha det bra!

  By the way så hittade jag hit via J:son

  Bye!

  SvaraRadera
 11. En fråga bara............nu har jag kollat och kollat på virk sättet men jag blir inte klok på hur du gör.

  Hur virkar man mormors randigt?? :)

  SvaraRadera
 12. J:son:
  Hehe! Lite nervös var jag när jag slängde upp långrandingen i eken. Men det slutade lyckligt och bilden blev lite roligare.

  Söndagmorgonen bjuder på underbart väder, så jag skulle tro att det blir en härlig dag! Idag skulle min mamma ha fyllt 84, så jag ska i alla fall ta en promenad till urnlunden och tända ett ljus.

  Vimsan:
  Hej, vad skoj med ett nytt "ansikte"! En beskrivning till hur man virkar mormorsrandigt hittar du i det här inlägget: http://stjarnkraft.blogspot.com/2010/06/monster-virkade-mormorsrander-la.html. För säkerhets skull ska jag besöka din blogg och ge dig länken även den vägen ;o)

  SvaraRadera
 13. Suck, suck, suck! Och jag som var så stolt över att jag virkade tre små rutor till min filt i går kväll. Det är som en piss i havet jämfört med ditt mästerverk.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 14. Aj, aj, aj! Inte hänga läpp nu, Kerstin! Jag är ju en certifierad addict, så mig ska man inte jämföra sig med. Gläd dig istället åt att du är tre rutor närmare fullbordan!!! :oD

  Jag ser verkligen fram mot att så småningom få se en skymt av ditt projekt. För någon bild blir det väl i bloggen..?

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!