torsdag 31 mars 2011

Bästa tårtbotten


DET HÄR SUPERENKLA receptet på en suveränt porös kaka att an­vän­da som tårtbotten härstammar från en av min salig mors forna ar­betskamrater, en dam som är en sann klippa i köket. Lite av en kalas­kokerska faktiskt.


Du behöver:
4 ägg
1,5 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1½ dl vetemjöl
1 krm bakpulver
matfett att smörja formen med
ströbröd
bakplåtspapper

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Kläm fast bakplåtspapper i botten på en treliters kakform med löstagbar kant. Smörj och bröa kanterna.

Vispa ihop ägg och socker till en riktigt fluffig smet. Blanda mjöl­sor­ter­na och bakpulvret. Sikta om det verkar klumpigt. Vänd försiktigt i mjöl­blandningen i äggsmeten. Avänd gärna en slickepott och försök be­hål­la så mycket som möjligt av luftigheten.

Häll kaksmeten i formen och grädda i 25-30 minuter på nedersta fal­sen.

För en riktigt hög och maffig tårta gör du två bottnar.


7 kommentarer:

 1. Jodu! Och vänta bara när du får se vad det blir av dem imorgon ;o)

  SvaraRadera
 2. Fresterska där!

  SvaraRadera
 3. Ja, just ja! Jag glömde att jag borde ha utfärdat LCHF-varning ... Du får väl nöja dig med att av recept på en bildskärm och bilder på tårtor lägger man inte på några kilon? Kämpa på, flicka, det går ju så bra nu!!!

  SvaraRadera
 4. Kanske något att prova på i morgon. Småtjejerna som sover över här i natt tyckte vi skulle göra en tårta i morgon.

  SvaraRadera
 5. Ingen dum idé! Ni kan väl också fira att den första riktiga vårmånaden börjar? Hjortron har du väl..? Guu' va' gott det skulle vara med hjorton som fyllning! *torkar snålvatten i mungiporna*

  SvaraRadera
 6. Hejsan

  Nu har du börjat precis som mamma gjort, att fresta en med ett recept så man håller på äta upp sin egen tröja......ser gott ut ju.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!