fredag 1 april 2011
Kvällsöppet i Konditori Rucklet
JÖSSES, VAD FLÖG det i mig igår? Jag tog en lur på eftermiddagen, som jag allt oftare är tvungen att göra numera, och vaknade med ett obetvingligt behov av att baka chokladmuffins.
Och när jag nu en gång ställde till med oreda i köket efter middagen tänkte jag: Hm, kanske jag skulle göra havreflarn också? Eller nej, förresten, kokosflarn vill jag ha!
Och vårfirartårtan till ikväll behövde ju fyllningar, så förutom den redan färdiglagade satsen lemon curd fick jag för mig att laga vaniljkräm.
Och när jag gjorde vaniljkrämen kom jag på att det är gott att lägga ihop två kokosflarn med apelsinkräm emellan.
Och lagar man såna där krämer blir det ju äggvitor över, så då var det bara att spritsa en plåt maränger också.
Hela kvällen höll jag på som en förgiftad iller. Vid elvasnåret gick ögonen i kors och sängen hägrade. Jag skulle bara ta fram bröd ur frysen till idag.
Vilket bröd?! Slut var allt som fanns kvar, så det var bara att sätta igång att mata surdegen.
Men tårtan blev fin, kokosflarnen med apelsinkräm onödigt goda, muffinsen steg som de skulle och marängerna känns torra och fina. Nu står surdegsbrödet på jäsning och när det är färdigt tänker jag bannemig inte göra mera kökstjänst idag! Middagen får bli något ur frysen. Och på kvällen blir det tårtkalas!
Sen vill jag också passa på att skicka ett virtuellt tack till alla er som besökte min blogg under mars månad. Hela tvåtusenfyrahundratjugosju besök fick jag! Den här buketten med krispiga vårtulpaner är till er!
I would like to cease the opportunity to send all of you who paid my blog a visit during March a very special virtual thank you for contributing to the astonishing 2,427 visits I had! These crispy springtime tulips are just for you!
Och när jag nu en gång ställde till med oreda i köket efter middagen tänkte jag: Hm, kanske jag skulle göra havreflarn också? Eller nej, förresten, kokosflarn vill jag ha!
Och vårfirartårtan till ikväll behövde ju fyllningar, så förutom den redan färdiglagade satsen lemon curd fick jag för mig att laga vaniljkräm.
Och när jag gjorde vaniljkrämen kom jag på att det är gott att lägga ihop två kokosflarn med apelsinkräm emellan.
Och lagar man såna där krämer blir det ju äggvitor över, så då var det bara att spritsa en plåt maränger också.
Hela kvällen höll jag på som en förgiftad iller. Vid elvasnåret gick ögonen i kors och sängen hägrade. Jag skulle bara ta fram bröd ur frysen till idag.
Vilket bröd?! Slut var allt som fanns kvar, så det var bara att sätta igång att mata surdegen.
Men tårtan blev fin, kokosflarnen med apelsinkräm onödigt goda, muffinsen steg som de skulle och marängerna känns torra och fina. Nu står surdegsbrödet på jäsning och när det är färdigt tänker jag bannemig inte göra mera kökstjänst idag! Middagen får bli något ur frysen. Och på kvällen blir det tårtkalas!
Sen vill jag också passa på att skicka ett virtuellt tack till alla er som besökte min blogg under mars månad. Hela tvåtusenfyrahundratjugosju besök fick jag! Den här buketten med krispiga vårtulpaner är till er!
I would like to cease the opportunity to send all of you who paid my blog a visit during March a very special virtual thank you for contributing to the astonishing 2,427 visits I had! These crispy springtime tulips are just for you!
Sparat i följande arkivlådor:
Ditten och datten,
Köksanteckningar,
Tillverkat,
Tårtor
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilken vacker tårta! Du skulle jobba som konditor.Jag har bakat en LCHF kladdkaka men glömde ta i philadelfiaosten,den blev god ändå.
SvaraRaderaSnöar idag.
Tack ska du ha! Det är jätteroligt att laga tårtor; lite grann som att måla en tavla eller hitta på något nytt att virka/sticka.
SvaraRaderaHär regnar det :o/
Jisses, vad du håller på! Så mycket bakat! Hur hinner ni äta allting?
SvaraRaderaMen tårtan är ju underbart vacker och det riktigt vattnas i munnen på mig...
Ha en trevlig helg!
Kram, Monica
Haha! Nu är det inte så att lilla A och jag ska vrida i oss allt det här på tumanhand. Då i november, när jag fyllde jämnt, hade jag ju ingen form av bjudning alls, så nu tänkte jag att jag skulle bulla upp lite och låta den som har lust titta in och gotta sig. Det är så här jag vill göra: "ställa till" när jag har lust, inte när det är pakko päälle, som finnarna säger, eller måsta på på svenska.
SvaraRaderaSynd att du är lite långt borta annars hade du och maken också varit välkomna :o)
wow! kommer definitivt över ikväll och avnjuter dina fina skapelser
SvaraRadera;-)/Nicke
Haha! Både du och din lagvigda är hjärtligt välkomna. Se till att ni inte är för mätta efter middagen bara! ;o)
SvaraRaderaKan jag få hyra dig i sommar? Annacarin
SvaraRaderaSorry, jag är redan tingad på annat håll ;o)
SvaraRaderaOj,oj,oj! Här mådde vi nästan illa efter att ha delat på en påse påskiga skumägg.Men eftersom det är dags för utflykter med kaffe i ryggsäcken måste jag slänga ihop lite bullar under veckan som kommer. Trevlig lördag!
SvaraRaderaKram
Kerstin
Skumma bananer har aldrig fallit mig på läppen, men av gårdagens godsaker åt jag alltför mycket och mådde väl därför ungefär som du och maken :o/
SvaraRaderaDet blev säkert en lyckad bjudning med så mycket godsaker på bordet. Det är ju attans att man ska bo så långt bort från alla kalas jämt!
SvaraRadera