fredag 1 april 2011

Kvällsöppet i Konditori Rucklet

JÖSSES, VAD FLÖG det i mig igår? Jag tog en lur på eftermiddagen, som jag allt oftare är tvungen att gö­ra numera, och vaknade med ett obetvingligt behov av att baka chok­ladmuffins.

Och när jag nu en gång ställde till med oreda i köket efter middagen tänkte jag: Hm, kanske jag skulle göra havreflarn också? Eller nej, för­resten, kokosflarn vill jag ha!

Och vårfirartårtan till ikväll behövde ju fyllningar, så förutom den re­dan färdiglagade satsen lemon curd fick jag för mig att laga vanilj­kräm.

Och när jag gjorde vaniljkrämen kom jag på att det är gott att lägga ihop två kokosflarn med apelsinkräm emellan.

Och lagar man såna där krämer blir det ju äggvitor över, så då var det bara att spritsa en plåt maränger också.

Hela kvällen höll jag på som en förgiftad iller. Vid elvasnåret gick ögo­nen i kors och sängen hägrade. Jag skulle bara ta fram bröd ur frysen till idag.

Vilket bröd?! Slut var allt som fanns kvar, så det var bara att sätta igång att mata surdegen.

Men tårtan blev fin, kokosflarnen med apelsinkräm onödigt goda, muf­fin­sen steg som de skulle och marängerna känns torra och fina. Nu står surdegsbrödet på jäsning och när det är färdigt tänker jag ban­ne­mig inte göra mera kökstjänst idag! Middagen får bli något ur fry­sen. Och på kvällen blir det tårtkalas!
Sen vill jag också passa på att skicka ett virtuellt tack till alla er som besökte min blogg under mars månad. Hela tvåtusenfyrahundratju­go­sju besök fick jag! Den här buketten med krispiga vårtulpaner är till er!

I would like to cease the opportunity to send all of you who paid my blog a visit during March a very special virtual thank you for contributing to the astonishing 2,427 visits I had! These crispy springtime tulips are just for you!

11 kommentarer:

 1. Vilken vacker tårta! Du skulle jobba som konditor.Jag har bakat en LCHF kladdkaka men glömde ta i philadelfiaosten,den blev god ändå.
  Snöar idag.

  SvaraRadera
 2. Tack ska du ha! Det är jätteroligt att laga tårtor; lite grann som att måla en tavla eller hitta på något nytt att virka/sticka.

  Här regnar det :o/

  SvaraRadera
 3. Jisses, vad du håller på! Så mycket bakat! Hur hinner ni äta allting?
  Men tårtan är ju underbart vacker och det riktigt vattnas i munnen på mig...
  Ha en trevlig helg!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Haha! Nu är det inte så att lilla A och jag ska vrida i oss allt det här på tumanhand. Då i november, när jag fyllde jämnt, hade jag ju ingen form av bjudning alls, så nu tänkte jag att jag skulle bulla upp lite och låta den som har lust titta in och gotta sig. Det är så här jag vill göra: "ställa till" när jag har lust, inte när det är pakko päälle, som finnarna säger, eller måsta på på svenska.

  Synd att du är lite långt borta annars hade du och maken också varit välkomna :o)

  SvaraRadera
 5. wow! kommer definitivt över ikväll och avnjuter dina fina skapelser
  ;-)/Nicke

  SvaraRadera
 6. Haha! Både du och din lagvigda är hjärtligt välkomna. Se till att ni inte är för mätta efter middagen bara! ;o)

  SvaraRadera
 7. Kan jag få hyra dig i sommar? Annacarin

  SvaraRadera
 8. Sorry, jag är redan tingad på annat håll ;o)

  SvaraRadera
 9. Oj,oj,oj! Här mådde vi nästan illa efter att ha delat på en påse påskiga skumägg.Men eftersom det är dags för utflykter med kaffe i ryggsäcken måste jag slänga ihop lite bullar under veckan som kommer. Trevlig lördag!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 10. Skumma bananer har aldrig fallit mig på läppen, men av gårdagens godsaker åt jag alltför mycket och mådde väl därför ungefär som du och maken :o/

  SvaraRadera
 11. Det blev säkert en lyckad bjudning med så mycket godsaker på bordet. Det är ju attans att man ska bo så långt bort från alla kalas jämt!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!