måndag 28 mars 2011

Virka, virka, virka ... axelväska av lingarnsrester

SOM JAG NÄMNDE häromsistens hittade jag en hel del lingarn i mina gömmor. Det är små spolar av olika färger och nyanser som förmodli­gen blivit kvar efter något vävarbete och som jag någon gång köpt på Emmaus utan att egentligen ha någon konkret plan för dem. Bra-å-ha, ni vet ;o)


Nu började jag i alla fall göra något av dem. I likhet med den före­gåen­de väskan jag gjorde fick även den här en oval botten av jute­snöre:


Sen virkar jag runt, runt med fasta maskor utan någon egentlig plan för i vilken ordning och i vilka breddar färgerna ska komma:


Tja, vi får väl se hur den blir i slutändan. Alltid blir det något.

Garnet är för övrigt från 1970-talet. Inuti spolarna finns hoprullade pappersbitar och på ett flertal av dem har jag hittat årtalsangivelser för 1971. Lite skoj det också :o)

Medan jag suttit med det här projektet i fingrarna har jag fått en an­nan idé till vad jag skulle kunna göra med det här lingarnet. Men det får förbli en hemlis tills jag testat och kan se om det håller för upp­vis­ning ;o)

6 kommentarer:

 1. Vilken glad sommarväska det håller på att bli!Roligt med garn från 70-talet!
  Ska bli spännande att se vad du mer har funderat ut...
  Hoppas att vårsolen lyser på¨dig!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Jaa-a du, det återstår sannerligen att se vad det här blir när det är klart. Det hela är som jag skrev totalt utan plan, så det kan sluta med rena, rama missfostret :o)

  Solen lyser faktiskt idag! Men vinden, den eländiga, är både hård och kall :o/

  SvaraRadera
 3. Vad kul att se när det var uppspolat.Nostalgi,minns att jag spolade såna där åt min mor.Hon vävde mycket å allt.Men jag lärde mig aldrig, tyvärr.Har bara haft en mattväv,

  SvaraRadera
 4. Hmm, nu kom jag på att det nog ligger en del spolar lingarn i Holgers, rester från min vävperiod.
  Ska gå dit och kolla nån dag.
  Väskan blir finfin.

  SvaraRadera
 5. Jutesnören??? Är det typ snören som man spänner upp humlen med????
  Jag virkade en kasse en gång i min ungdom i hampasnören som var pappersöverdragna ( TYP) ett fasligt slit. Ont i fingrarana fick jag i alla fall.
  Läckra blir dina väskor, helt klart.

  SvaraRadera
 6. Stickmamman:
  Inte heller jag har suttit vid vävstolen så det är något att skryta med. Ett år när jag gick på folkhögskola - 17 tror jag visst att jag var - så vävde jag en yllepläd. Otroligt nog hänger den fortfarande med och är inte trasig någonstans. Någon tvinnad frans har i och för sig gått upp och den borde ruggas, men annars är den i samma skick som för 33 år sedan. Men det är således hela min produktion från vävbranschen :o)

  Cici:
  Åhå, det är till att ha egna gömmor? Så det är inte bara jag som har små hamsterhögar här och var ;o)

  ingersord:
  Jutesnören är väl typ ... jutesnören? Ja, såna där vanliga, lite "stickiga", du vet. Hårt att virka med som bara den är det, så min vanliga virknålsfattning funkar inte alls. Man får liksom ta i med hela armen, om jag så säger.

  Jag har en plan för hur fortsättningen på väskan ska bli, men den kanske inte alls blir okej i praktiken. Bildbevis utlovas hur som helst :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!