fredag 18 mars 2011

Fredagsförpliktelser

VECKANS FREDAGSMYS HÄR i ”Rucklet” kan denna gång likställas med surdegsbak. Jag släppte ut min kompis från kylskåpet igår efter­middag, matade honom med ett par deciliter nytt dinkelmjöl och en skvätt vatten, och idag står han frustande i startblocken och vill kom­ma igång. Eftersom lilla A så vackert bett om frallor får det bli två de­gar idag, den ena som ”storbröd” och den andra enligt önskemål.


Medan degarna jäser (3-4 timmar) är det lämpligt att utnyttja tiden för fas 2 av fredagsmyset: hemlagad glass. Vi testade smaksättning med passionsfrukt härom veckan och gillade det skarpt, så det blir en reprisering. Tre frukter till en sats glass är rätt lagom och så här ska de se ut:


Skrynkliga och skruttiga på utsidan, men ojoj, så goda på insidan! Märkligt nog brukar de återfinnas i affärens korg för billig frukt när de nått det här stadiet. Släta, gröna, helt omogna får man slanta upp fullpris för, medan de mogna realiseras. Konstigt :o/ Och så brukar det förresten vara med den färska ananasen också.

Senaste nytt från lantbruksavdelningen är att gurkfröna har grott:Och från hantverksenheten meddelas det
att restgarnssockpar nummer två är färdigt:


För en gångs skull har jag till och med lyckats leverera min månatliga lördagskrönika till Ålandstidningen i tid, så idag kan jag utan stress ägna mig åt allt annat. Ha en fin fredag allesammans!

8 kommentarer:

 1. Hur många är ni egentligen i det hushållet? Det kan ju inte rimligtvis vara EN människa som hinner allt det där...
  Stor helgkram allihop från Monica!

  SvaraRadera
 2. Hahaha! Du är för rolig du! Returnerar kramen på volley ;o)

  SvaraRadera
 3. Vad det gror hos dig.
  Här bakar Andreas Oopsis,nu ska vi köra Lchskost.Kram på er

  SvaraRadera
 4. Jo, det gror bra. Lite för bra, för de stackars plantorna kommer att ränna iväg och bli så rangliga och skrangliga i det inte tillräckliga ljuset :o/ Men det blir vad det blir. Kanske klarar sig något i alla fall.

  Vad duktiga ni är med diethållningen! Jag hejar på och håller tummarna :oD

  SvaraRadera
 5. Och jag hinner inte göra varken det ena eller det andra. Har fullt upp med att vara pirat och inburad tjuv och en massa annat.
  Men det är alltid roligt att läsa om hur flitiga och duktiga andra är.

  SvaraRadera
 6. Haha! Jag tror du har klart roligare än många av oss :o) Egentligen borde man kanske börja blogga om den övriga tiden? Den då man inte får någonting ur händerna; den som i sanning kan kallas för transportsträcka. Lek vidare, du! Och en stor kram ska du ha för att du gör det!

  SvaraRadera
 7. Hos min väninna på Madeira ramlar passionsfrukterna ner i huvudet från spaljen över altanen. Hon tömmer ur dem och fryser innehållet och gör goda efterrätter. "Smeten" är också jättegod som sås till stekt fisk.
  Trevlig helg!
  Kerstin

  SvaraRadera
 8. Heja på I Rucklet! Själv vill jag absolut inte göra något annat än lata mig(!!!) framför datorn hela helgen! Så det så! Men antagligen kan jag inte hålla mig från att hjälpa Maken en stund med veden först....Det där satans samvetet!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!