måndag 14 mars 2011

Önskas köpa / Trädfällare sökes

HALLÅ, DU ÅLÄNNING! Har du eller nån i din närhet sisådär 8-10 m2 marksten/betongplattor av någon sort att sälja åt mig för en billig slant? Gratis går också fint. Jag är inte krånglig på det viset ;o)

Skämt åsido, jag behöver få tag på detta för att kunna lägga ett golv för växthuset senare i vår.

Bilden lånad från www.benders.se.

Inte nog med det här, för nu har jag nämligen bestämt mig också: går­dens stora lärkträd ska bort. Jag behöver därför hitta någon som är duktig på att snyggt och prydligt ta ner fullvuxna träd utan att omgivningen blir ett katastrofområde.

Vilja att kvista, så att jag kan ta vara på det nedsågade till ved, är också ett måste, liksom tillgång till lastbil för borttransport av allt ris. Så, hur är det där ute? Finns det någon som känner någon..?

11 kommentarer:

 1. Hejsan

  Ja du verkar vara i gån hela tiden precis som med min mor...hehe...hur går det med elsladden o värmelampan förresten? försvinner snön? ;)

  SvaraRadera
 2. Ja, jag har varken några stenplattor eller är speciellt duktig på att fälla träd, så jag får bara önska dig lycka till med ditt letande!
  Ha det så gott!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Annons - "Bytes - Prima lärkträ(d) bytes mot trädgårdsplattor. Är det många plattor behöver ni inte lägga pengar emellan."
  Annacarin

  SvaraRadera
 4. En 25tons avverkningsmaskin är inte att tänka på att låna ut åt dej då? Jag har ju en härhemma med chaufför och allt. =)

  SvaraRadera
 5. Du ska se att det ordnar sig, men du måste kanske avstå från veden. Nästan synd att elda upp lärkträ tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Skånegrabben:
  Haha! Njä, jag la ner den tanken. Elpriset är så inibombens högt just nu ;o)

  Monica:
  Och inte bor du här på Åland heller, din lilla bov ;o)

  Annacarin:
  Hm, bra tänkt, men då blir jag utan ved till nästa vinter :o/ Den grövsta stammen låter jag förresten kanske såga upp till snickarvirke! Trädet är trots allt drygt 50 år gammalt och har en rätt saftig omkrets. Klart grövre än mitt midjemått i alla fall ;o)

  Pipi:
  Eh ... låter lite som ett rejält skott över mål, och kanske aaningen dyrt som alternativ ;o) Vete fåglarna var jag ska få tag på nån lämplig gubbe för jobbet :o/

  SvaraRadera
 7. Cici:
  Det var just det som var problemet! Jag vill gärna behålla allt utom det riktiga riset. Det grova för att ta till vara som virke och resten som material till braskaminen. Vi får väl se hur det slutar ...

  SvaraRadera
 8. Ja vi skulle ha fixat det i utbyte mot en kopp kaffe, OM maskinen stått färdigt på Åland dvs. Eller.. Håller isarna ännu? ;)

  SvaraRadera
 9. Och det hade sannerligen varit a true bargain! Himla osis att isarna precis hunnit gå ... Haha!

  SvaraRadera
 10. Sorry, inga stenplattor till salu...Och vi har nog med att kapa in vår egen ved....inte mycket glädje du får av mig. Hoppas det löser sig.

  SvaraRadera
 11. Haha! Ingen fara. Skulle vilja påstå att transportsträckan hade blivit lite lång. Minst sagt :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!