måndag 4 april 2011

”Ta-daa!” ännu en gång

SÅ HÄR BLEV den till slut, den somriga lingarnsväskan jag bloggade om för en vecka sedan.Den helt spontana randningen av fasta maskor kändes lite ”platt” på något vis, så jag rotade fram en bronsfärgad tråd och kedjevirkade några smala ränder på oregelbundna avstånd från varandra.


Bärremmarna är av samma jutesnöre som väskans ovala botten. De är virkade av fasta maskor, men med nedtag bara i den bakre mask­bågen.

Där remmarna är fastsydda i väskan har jag textillimmat fast små blommor virkade av samma lingarn som den övriga väskan.

När det hela var klart fick jag för mig att jag skulle göra en tofs av sam­ma lingarnsrester. I mitt kök finns det nämligen en sån där gam­mal­dags vädringslucka som öppnas genom att man drar i ett snöre. Tofsen var ju faktiskt påhittad långt före fru Montazami gav den ett ansikte, så tro nu för all del inte att jag drabbats av ett anfall av Hol­lywoodfeber. Jag kände bara att jag ville göra en dekorativ detalj till en vardaglig pryl.


Briefly in English:
I stumbled upon some leftover linen yarn in a box in my closet and decided I wanted to make a bag. The handles, long enough to carry the bag on your shoulder, as well as the bottom are crocheted from jute string. A few stripes crocheted with brass colored yarn add that little extra to the overall impression.

While I was at it I also made me a nice tassel of the same linen yarn. This will be attached to the end of the string that opens and closes an old-fashioned ventilation hatch in my 1950's kitchen.

16 kommentarer:

 1. Hejsan

  Vad fint det blev. Ja som jag sagt kanske tidigare att med en 5:a (MVG) i syslöjd en gång i tiden så sitter det i ännu att man ändå kan gilla stickat, virkat och sytt. Ja fast jag är en kille...haha.

  Fler skulle uppskattat sådant. som n hemmastickad tröjam, finns ju inget roligare att ha än en sådan.

  SvaraRadera
 2. Läckert snygg även denna måste passa bra till skolväska.Ingen vinst blev det.

  SvaraRadera
 3. God förmiddag Nina, nu blir jag nästan sugen att plocka fram mina bomullsgarner igen. Gillar din väska i de fina färgerna. Den modellen är ju så enkel och bra.
  Tofsen är kul.

  Jag har alltid gillat tofsar och har det på en del kuddar och mina köksgardiner.
  Men just nu är det ett signum för M M. kan knappt hålla mig för skratt när hon seglar omkring ibland sina tofsar :).
  Solen nästan tittar fram, få se om det blir något gjort idag.
  Ha det bra
  Monkan

  SvaraRadera
 4. Skånegrabben:
  Jag tycker det är coolt med killar som har tillräckligt gott självförtroende för att ge sig i kast med typiskt kvinnliga sysslor som handarbete i alla dess former. Faktum är att det i mina ögon är manligt, hur knasigt det än kan låta.

  Stickmamman:
  En skolväska ska det inte bli av "underverket", därtill är den för liten. Den hamnar nog i min butik på Etsy vad det lider.

  Jäkla otur att du inte skrapade åt dig någon vinst :o/ Bättre lycka nästa gång!

  Monkan:
  Bara nästan sugen..? Lite virkning är ju aldrig fel, hördu :o)

  Här är det inte en tillstymmelse till sol denna måndag. Ända sedan igår ligger dimman tät över vår övärld och vi är drabbade av den riktiga urtypen för aprilväder i skärgården. Men en promenad får det lov att bli ändå och jag tar nog kameran med, för man kan få rätt häftiga bilder i en sådan här tjocka.

  SvaraRadera
 5. Jätteläcker väska!
  Apropå tofsar....i stugan har vi en tofs under trappan som är kopplad till en lampa längst upp i trappen. Helt underbart att kunna tända och släcka en lampa genom att rycka i tofsen. Det spar många steg i trappen, tro mig.

  SvaraRadera
 6. Gu' va smart med lamptofsen! Måste genast fundera på om jag har något ställe i "Rucklet" där man kan applicera samma system :oD

  SvaraRadera
 7. Läckert. Påminner om sameslöjd i färgerna. Annacarin

  SvaraRadera
 8. Jo, faktiskt, nu när du säger det. Hade jag inte tänkt på :o)

  SvaraRadera
 9. Ytterligare ett ursnyggt alster, ett sånt där som man får stort habegär efter. Jag tror inte ni som har denna fantasi och kreativitet förstår hur vi andra står där med gapande munnar och frågar oss: Vad får hon allt ifrån?

  Hur går det med försäljning på nätet, är det mer lönande än att ha en återförsäljare i en affär?

  SvaraRadera
 10. Ääh ... nu rodnar jag ju ...

  När det gäller försäljningen på Etsy istället för hos en återförsäljare på ort och ställe kan jag säga så här: Etsy tar 3,5 % provision på varans försäljningspris, i en butik här i Mariehamn klår de 35 % eller mer. Need I say more?

  SvaraRadera
 11. Man upphör aldrig att förvåna sig över din uppfinningsförmåga! Du är helt otrolig!
  Vårkram, Monica

  SvaraRadera
 12. "Nöden är uppfinningarnas moder", heter det väl? ;o)

  SvaraRadera
 13. Läcker väska! Så fina, varma och glada färger.

  SvaraRadera
 14. Kul att du gillar den :o) På Etsy kallar jag den för "hApPy Bag" ;o)

  SvaraRadera
 15. Vad fint du gjort!
  Nu ska jag kika vidare i din blogg :)

  Ha det gott
  /Johanna

  SvaraRadera
 16. Tack, och varsågod, kika på du! Det har ju blivit en del att kika på under åren jag bloggat ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!