torsdag 2 juni 2011

Det ena ger det andra

I FÖRRGÅR KOM herr N förbi med krukor i en kasse. I dem fanns det färdigt rotade sticklingar från hans lettiska staketdruva, Vitis (labrus­ca) 'Sukribe'. Att jag skulle få en visste jag om, det var överenskommet sedan länge. Men två!


Nåväl, eftersom jag inte vill fylla Glaspalatset med bara vin följde en del merarbete i denna oväntade gåvas kölvatten. Inte för att jag misstycker, snarare tvärtom, för jag gillar ju att greja på :o)

Hur som helst, jag fick gnugga geniknölarna en stund innan jag kom på en lösning. Sen bestämde jag mig för att riva mitt gamla växtstöd av impregnerat rundvirke, för det har ändå inte varit i användning se­dan min befintliga vinstock fick flytta på sig ifjol somras. Så det blev till att gräva (och som vanligt här på gården hitta diverse arkeologiska fynd), skaka jordtorvor för brinnkära livet, finlira med långpasset och blanda betong.


Det jag har på gång är med andra ord en spaljé, i direkt anslutning till Glaspalatset. Den tänkta placeringen av mina nya planteringslådor fick i och för sig revideras, men detta kan bli alla tiders, så jag gläder mig väldeliga åt den extra plantan! Mange, mange takk, N!


Och vet ni vad? Nu blommar alla mina äppelträd! Här är det kaneläpp­let som poserar så snällt:


Men nu är det dags att kränga av sig alla lortiga trädgårdspaltor. Duschen hägrar och sen blir det middag nånstans på stan i sällskap av herr K, som lika lite som jag orkar med någon matlagning denna flygaredag i nådens år 2011.

2 kommentarer:

 1. Åh, vad det börjar bli fint i och bredvid ditt glaspalats!
  Och avslutningen på dagen verkar ju inte bli så dum...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Håll till godo - hoppas få smaka av druvorna sen, men det kanske inte blir så många i år... ;-)

  /N.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!