lördag 4 juni 2011

Verkligt vettig vernissage!

IGÅR MORSE SATTE jag kaffet i vrångstrupen när jag laddat hem Ålandstidningen till datorn. Bland övriga nyheter kunde jag läsa – och förfasas över – att Ålands i särklass mest förmögne man, tillika grun­da­re av Östersjöfonden, har skaffat sig en ny leksak i form av en av de aboslut fulaste bilar jag sett. (Klicka för guds skull på leksaks­län­ken och läs själva!)

På kvällen var jag bjuden på vernissage.


Två eldsjälar, Lena Söderlund och Alexandra Sjöblom, har genom att slakta en krockskadad Mitsubishi skapat ett blomstrande konstverk som under fyra månader kommer att stå som ett knallrött utrops­teck­en i en av Mariehamns många rondeller. Notera registerplåtarna!


Budskapet är tydligt: BROMSA VÄXTHUSEFFEKTEN tejpat på den ena sidan och LEV GRÖNARE på den andra. I bilen, som rätt hård­hänt modifierats till en cab, växer sommarblommor, tomat, bönor och en färg­koordinerad planta chili. Dessutom tyckte jag mig snappa upp att det har såtts solrosor också. Råcoolt!

Som sig bör på en vernissage bjöds det förstås på snittar och för­frisk­ningar. Det sistnämnda i form av lokalproducerad äppeljuice serverad ur en grön reservdunk för bensin :o)


Lena t.v. och Alexandra t.h.

Och så vimlades det, för det hör ju också till. Kvinnfolk, karlar, unga, gamla och sällskapsdjur i en härlig blandning.


Tack, tjejer, för ert engagemang! Tack för att det finns människor som bryr sig! Men till dig, Anders, vill jag ställa en fråga: ”Eeh ... och hur tänkte du nu då?” Rimmar det inte lite illa att ena dagen stå och pro­pagera för hur viktigt det är att vi tar Östersjöns miljöproblematik på allvar för att i nästa ögonblick lägga ut en halv miljon (!) euro på ett CO2-monster???

Eller är det helt enkelt så, att det man inte har i brallorna är man tvungen att parkera i garaget..?

Hur det förhåller sig med den saken låter jag vara osagt. Det jag verk­ligen vill få säga är: Skäms på dig, Anders! Fy skäms!
 

1 kommentar:

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!