måndag 13 juni 2011

Oj, hur gör jag nu då..?

VAKNAR OKRISTLIGT TIDIGT och undrar vad som väckt mig. Efter en stund inser jag att det är svalkan! Under natten har temperaturen sjunkit och när jag spetsar öronen (fånigt uttryck, som får mig att tän­ka på en ålderstigen stövare eller nåt) hör jag smattret mot fönster­bleck­et. Det regnar!!! Oh, what a beautiful morning! tänker jag då, vän­der över på andra axeln och somnar om.

Någon timme senare är jag vaken igen, faller till föga och stiger upp. På med kaffebryggaren, på med datorn. Konstaterar förnöjt att det fortfarande regnar. Fint, gud är god! (Fast inte tillräckligt för att jag ska börja tro på densamme.)

Loggar in på Blogger och kollar in vad mina bloggisar har hittat på se­dan jag stängde av igår. Hamnar hos Tjernhus-Monica och upptäcker att hon skickat vidare en sån däringa utmärkelse åt mig:


Oj då, jag som inte brukar. Men alright, den här gången ska jag göra ett undantag, bara för att det är du, Monica ;o)

Nåväl, med detta följer att ...
... krama om den första person jag träffar efter att jag läst reglerna,
... skriva en lista på tio bra saker om mig själv och sätt ut den på blog­gen och
... skicka kramen vidare till tre vänner.

Det första kan bli spännande, eftersom inte ens Lilla A finns att tillgå just nu. Ber att få återkomma med den rafflande upplösningen av detta!

Tio bra saker blir värre. Enklast hade det varit att kopiera Monicas, åtta av tio stämmer nämligen helt överens med vad jag hade kunnat skriva ;o) Men här ska inte fuskas! Här ska hittas på egna punkter!
 1. Jag skulle tro att jag är en hyfsat godkänd morsa. Lågcurlande och hård men rättvis, med ett tydligt regelverk som gör det lite lättare att vara ung och osäker.


 2. Jag börjar, efter många år av trial and error, bli en relativt duktig hembagare (om ock på latsidan f.n.)


 3. Jag är rätt så välorganiserad; ”var sak har sin plats” och så där.


 4. Jag är fenomenalt duktig på att göra något kreativt istället för att städa (som icke är det minsta kreativt, även om många lever i den villfarelsen).


 5. Jag kan, om jag vill, vara en riktigt underhållande konversatör.


 6. Jag har med tiden blivit proffs på att få fåtaliga slantar att räcka till förvånansvärt mycket. (Nej, nej, inte snål! Ekonomisk heter det.)


 7. Jag är ett strålande resultat av hur funktionellt det kan bli att kombinera intellekt med händighet *hehe!*


 8. Jag är en jävel på att sticka sockor, och då särskilt hälar.


 9. Jag blir bättre och bättre på att fotografera. Tycker jag själv, i alla fall.


 10. Jag har utvecklat en god förmåga att ge fullständigt fan i vad andra tycker eller konventionen påbjuder för att istället följa min egen övertygelse. Död åt Jantelagen!

Det var det. Nu över till vilka tre underbara medmänniskor jag vill skicka detta vidare till:

Vi börjar med Sur i Sumpan, stor humorist och relativt ny i bloggo­sfä­ren. En rolig jävel, som folk i gemen bör få känna lite närmare och som har givit grumpy old men ett ansikte.

Nummer två blir Monkan, min själsfrände i Sydsverige. Hon får det lätt. Hon är bra på allt! Och så har hon blivit kompis med John ”Trädgårds­fre­dag” Taylor också, ovanpå allt annat.

Och till slut: Cici, norrlänning med huvudet på skaft och det rätta bett­et. (Ja, ja, jag vet att du inte vill ha sånt här. Men gör som jag, gör ett undantag *flinar*)

6 kommentarer:

 1. Det här blev ju lie skojigt. Om man klickar på länken så jhamnar man på en blogg som, för det första är flyttad, för det andra ägs av en stockholmskarl som kallar sig burackan men med bloggen"The What".

  Så detkan bli!

  Men jag ska lägga in awarden på mitt nästa inlägg, skriva lite om mig själv, kramat har jag redan gjort.
  Tvärsöver som jag stundom är kommer jag däremot inte att skicka awarden vidare till någon särskild.

  SvaraRadera
 2. Dagens andra hahahaa! Jag, som alltid brukar vara så nooga, glömde förstås att kontrollklicka länkarna - och glömde helt att din blogg heter Byrackan, men har en helt annorlunda adress. Får väl skylla på Schysta C, som i dagsläget tycks påverka min normala funktionalitet.

  Kul om du skriver lite om dig själv (och himla kul att du redan hunnit med kramen!). Att du inte skickar vidare gör detsamma. Det brukar jag inte heller göra, sörru. Detta är ett gyllene undantag :o)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte kollat, men jag tänkte att det kanske var något isbrytarkapten.
  (Tänk så mycket stavfel det kan bli när man ska vara snabb med att kommentera!)

  SvaraRadera
 4. Ha ha Nina du är för go, jag skall också göra mitt bästa med den där awarden men gör som Cici skickar inte den vidare till någon särskild. Kram Monkan

  SvaraRadera
 5. Roligt, att du tog dig an utmärkelsen! Den är du värd med råge! Alldeles förnämliga egenskaper har du, och då har du ändå inte nämnt din outtröttliga energi, som jag varmt beundrar!
  Det ska bli spännande att se vem som får kramen...
  Kramar från Monica!

  SvaraRadera
 6. Monkan:
  Ja, jag brukar ju inte heller skicka vidare såna här saker, men här såg jag min chans att få veta lite mer om mina bloggbekanta. Så om jag kan kallas för go vete fåglarna ;o)

  Monica:
  Skammens rodnad färgar mina kinder, för jag måste erkänna att jag totalt glömde bort att krama någon. Kanske lika så bra, för det hade blivit någon helt okänd på byggvaruhuset, för det var nog där jag träffade första människan för dagen.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!