lördag 18 juni 2011

Jag är tacksam för ...

DET FINNS MÅNGA, enkla saker att vara tacksam för. Därför drog jag den 1 juni igång en 29 dagar lång ”aftonbön”, genom hela alfabetet från A till Ö. Varje kväll ska jag reflektera över något, stort eller smått, som jag har anledning att vara tacksam över.

Hoppa gärna på tåget om du vill och vet med dig att du har saker, fö­re­teelser eller personer i ditt liv som kanske inte fått den tack­sam­het de förtjänar. Det står dig fritt att kopiera bokstavsbilderna och an­vän­da dem på din egen blogg :o)


... raka rör.

I Finland har vi både åsikts- och yttrandefrihet. Med detta följer att man får ha åsikter som avviker från mina och om man inte gillar mig så gör man inte. Så spela för sjutton med öppna kort!

Kappor som vänder sig friskt i vinden, ögontjäneri eller insmickrande lismande är inget för mig. Inte heller att folk så att säga går upp i rök utan att säga som det är, utan att först förklara var skon klämmer. Med raka rör blir man snabbt av med sk*ten. I krokiga har den en tendens att fastna.

(För att undanröja risken för eventuella missförstånd vill jag tillägga att den här reflektionen framför allt avser interaktionen människor emellan i Det Riktiga Livet, alltså inte den lite skruvade, virtuella verk­ligheten här i bloggvärlden.)

4 kommentarer:

 1. Det är inte alla som tål raka rör och därför är man kanske lite försiktig ibland. Dessutom är det väldigt lätt att missförstånd uppstår då man bara kommunicerar via bloggen. Det är lättare när man ses ansikte mot ansikte.

  SvaraRadera
 2. Visst är det så, som du säger. Fast nu gällde inte denna min R-reflektion bloggvärlden, utan det riktiga livet, om jag får drista mig till att göra en åtskillnad. Bäst jag lägger till ett förtydligande i inlägget!

  SvaraRadera
 3. Kloka ord från er båda!
  På R är jag tacksam för min syster, Rigmor!
  Kram från Monica

  SvaraRadera
 4. R e ju såklart min son :D

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!