söndag 10 juli 2011

Jam för coola katter

IGÅR VAR DET för tredje året i rad dags för Åland Summer Jam, ett suveränt musikaliskt initiativ och en trevlig motvikt till Rockoffestivalen senare under sommaren. Eller som det står på evenemangets egen hemsida:

”Evenemanget anordnas varje år med målet att öka mångfalden och toleransen på ön. Åland Summer Jam är en kväll med reggae, hip hop, R’n’B och afromusik. En kväll med underbara människor och vänlig stämning.”

Jag kan bara hålla med. Placeringen i den amfiteaterlika Miramar­par­ken mittemellan stadsbiblioteket och Alandica Kultur & Kongress var suverän, entrén var fri, vädret toppen och trots att det var lördag var det befriande fritt från omkringraglande, totalpackade minderåriga. Och musiken fick det att rycka t.o.m. i tantbenen på Stjärnkraft! :oD


En tillfällig uteservering hade upprättats och där kunde man förutom förfriskningar få sig en bit mat också. I publiken noterade jag allt från minsta bebis till riktiga gamyler, men tyvärr konstaterade jag också att det var skamligt tunnsått med föräldrar som såg till att skydda si­na telningars känsliga öron.


I en sån här folksamling finns det alltid en del att begapa ...... och som sig bör var det fritt fram att sträcka på dansbenen:
Eftersom jag var olämpligt klädd i kamera roade jag mig för egen del med att kolla på människor istället. Då är det rätt kul att studera vad folk har – eller inte har – på fossingarna:


Tja, som ni ser är Åland så mycket mer än bara blå himmel och blått hav, vilket man kan förledas att tro i och med vårt läge mitt i sjön. Under somrarna händer det mycket!

4 kommentarer:

 1. O vad jag gillar den där fotsamlingen! Eller skostudien kanske man ska kalla den. I alla fall låter det som du haft en riktig toppenkväll, jag blir nästan lite avundsjuk, men bara nästan.

  Från det ena till det tredje, hur gör man för att gruppera bilderna som du ofta gör? Jag har försökt lista ut det på egen hand, men har så här långt inte klarat av det, nybörjare som man är inom detta gebit.

  SvaraRadera
 2. "Fotsamling" tycker jag är ett lämpligt ord, för det är ju faktiskt en barfotalasse med i högen ;o) Kvällen var riktigt mysig, även om jag inte stannade mer än sisådär tre timmar. Hade jag varit tjugo år yngre så ...

  Hm, det där med bildgruppering blir en nöt att knäcka. Saken är nämligen den att jag jobbar med proffsverktyg, i det här fallet Photoshop. Men jag skulle tro att det finns likvärdiga, inte fullt så avancerade gratisprogram att tillgå på nätet. Kanske kan du hitta något via den här länken: http://sixrevisions.com/graphics-design/10-excellent-open-source-and-free-alternatives-to-photoshop/

  SvaraRadera
 3. Det finns ingenting som går upp mot levande musik! Vilken härlig kväll det verkar ha varit! Ja, det händer verkligen saker hos er!
  Sommarkram, Monica

  SvaraRadera
 4. Vad kul att fota fötter! ;D

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!