tisdag 19 juli 2011

När vi två blir ett

JAG HADE EN sån där praktisk, hängande torkställning, ni vet. En sån där som bestod av två olikstora plastringar – den ena inuti den andra med klädnypor på undersidan – fästa med linor i en stor upp­häng­ningsnypa. Men plast är plast och många års exponering för so­lens brännande UV-strålar hade till slut fått infästningarna mellan linor och ringar att vittra sönder.

Men själva nyporna, tolv stycken, var det inget fel på. Färdiga hål ha­de de dessutom. Så jag grävde helt enkelt fram ett par enkla trä­galg­ar från en av mina bra-att-ha-gömmor, borrade några hål och sprej­målade vitt med resterna från förra målningsrycket. I en annan låda hittade jag en stump persiennsnöre, en relik från något forntida hiss­gardinsprojekt.

Tadaa! Nu har jag något att nypa upp småplagg på för torkning igen!


Och kolla, kolla här, Monkan!!! Pelargonerna jag fick skott av från dig tänker blomma nu! JIPPII!!!

9 kommentarer:

 1. Du är då för himla påhittig! När du beskrev den där hängaren som havererat drabbades jag plötsligt av en känsla av att ha missat något här i livet för jag har aldrig, säger aldrig, ägt en dylig manick. Ska jag nu måsta införskaffa en sån för att känna att jag inte saknar den? Kanske det blir så mycket annat att tänka på i dagarna framöver att den inbillade förlusten glöms bort.

  SvaraRadera
 2. Hahahaa! Du är då för rolig! :oD

  Spring för guds skull inte iväg och köp dig en sån där torkställning! Dels är de skitfula (om ock praktiska) och dels är de av plast, dvs har en begränsad livslängd i sin ursprungliga form. Att jag överhuvudtaget hade en sån kom sig av att jag plockade upp den ur en återvinningscontainer för sju-åtta år sedan. Då hade den hamnat där för att linorna gått av. Men några meter snöre är det ju inte svårt att byta ut! Och nu får den som sagt leva vidare i en annan form. Re- och upcycling när den är som bäst :o)

  SvaraRadera
 3. Hej Nina, så påhittig du är :), en sådan där i plast har jag också haft men den är förpassad till soporna. Men jag har två styck i rostfritt nu som är kanon till trosor eller strumpor mm.
  Som du kanske märkt har jag legat lågt,jag har inte varit i form, men vi har också varit på en lite längre tripp C och jag.
  Mer om det vid annat tillfälle. Just nu rustar vi för semester. Men först måste jag skörda allt moget i täppan.Jag har fullt upp med att plocka röda och svarta vinbär, sedan har jag två små klarbärsträd som skall skördas och alla mina krusbär.Kanske lägger jag in någon liten blogg innan vi far.
  Det gläder mig att den rosa pelargonian skall blomma, den är så fin i sin enkelhet.
  Ha det så bra, vi hörs
  Monkan

  SvaraRadera
 4. Rostfritt är grejer det! Grattis till dem!

  Jo, nog har jag märkt att du "varit lite frånvarande" allt! Men jag har också räknat ut att det säkert är rätt mycket på tapeten den här tiden på året. Däremot hade jag inte räknat med att det var visset med dig. Jättetråkigt att höra! Hoppas i alla fall att det är bättre nu, allra helst som ni ska ut och lufta er igen.

  Jag väntar med stoor spänning på att pelargonknopparna ska slå ut. Tänk, jag trodde aldrig att jag skulle klara av att hålla liv i dem för att få uppleva det! På något &#$%@}£ vis ska jag lyckas med att övervintra dem också, och därmed basta!

  Hörs vi inte förrän ni ger er iväg på semester vill jag passa på att önska både dig och C en avkopplande tur! Ska bli roligt att senare få se och läsa om vad ni gjort. För det får vi väl..?

  SvaraRadera
 5. När vi två blir ett ???
  Var det inte så att en torkställning blev två ???

  Kram / Petimetern i Sumpan

  SvaraRadera
 6. Hej Nina, jag hinner lägga ut ett par bloggar,sonen J och hans A tycker det är dags för det nu. Ha ha.
  Men sedan när vi reser skall vi ha Laptop med oss, J är här nu för att lägga in mitt stora släktprogram i den. Som du kanske vet är jag släktforskare så vi reser gärna i mina "rötters" spår.
  Det är meningen att jag skall blogga efterhand och lägga in nytt släktmaterial på resan. Kul kvällsnöje istället för TV.
  Vi hörs och syns
  Monkan

  SvaraRadera
 7. En ny innovation - igen!
  Du måste ha otroliga gömmor med bra-att-ha-saker i!
  Själv är jag jättebra på att kasta saker...inte alltid så lyckat,kanske!
  Ha det så gott, kram, Monica

  SvaraRadera
 8. Vad kul att du lyckas med dina sticklingar, jag har just satt mina första;) Kram Johanna

  SvaraRadera
 9. Sur i Sumpan:
  Haha! EN torkställning + EN uppsättning trägalgar = två likadana nya torkanordningar (dvs ETT par). Fritt för tolkning ;o)

  Monica:
  Innovationen är inglaunda sprungen ur min skalle. Den har, som du säkert vet, gjorts av många förut, i många varianter. Ryckvis är även jag bra på att göra mig av med saker; ett tilltag jag ofta ångrar något år senare :o/

  Johanna:
  Hej, så kul med en ny nuna! Lycka till med dina sticklingar, för visst är det skoj när man får det att bli något! Pelargoner och jag har inte riktigt kommit överens tidigare, så därför är jag extra glad över den överraskande framgången :oD

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!