onsdag 20 juli 2011

Sommarnöje

”SOMMARNÖJE” SA MAN ofta förr om det vi idag kallar ”som­mar­stäl­le” eller ”stuga”. Något sånt har tack och lov inte jag. Det här är mitt sommarnöje:Tidig morgon. Tills vidare inte särskilt mycket trafik. Fåglarna kvittrar. Solen skiner. En mugg kaffe, en hammock och en låda full av färgglatt bomullsgarn. Himmelriket är nära!


Om inspirationen skulle tryta är det bara att ta en runda i trädgården:Pelargonsticklingen jag fick av gode grannen R är inte längre en stickling. Här är det stadig planta och sprudlande blomning som gäller!


Under fiberduken, bland majrovorna, blommar en ljuvlig, blå sak. En rest från tidigare års odling av ettåriga sommarblommor på samma ställe, men en för mig okänd sort.


Och min cyklamen har fått spatt! Den hade börjat se rätt risig ut – nästa hållplats var trädgårdskomposten – men fick en chans till, ute på trappan. Nu blir det ny jord och större kruka istället :o)

Vad det ska bli av virkningen vet jag faktiskt inte.
Jag bara virkar.

5 kommentarer:

 1. Ups. Kom att tänka på mina lappar som ligger ensamma och bortglömda. Kanske det får bli ett höstnöje:)

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara färger! Det blir säkert något som piggar upp vintertrötta ögon.
  Annars mår nog ögonen som bäst nu när dom får njuta av naturens egen färgprakt, det går liksom rakt in i sinnet.

  SvaraRadera
 3. Åh, den där blå blomman, så fin! En extra bonus, när dom självsår sig och kommer tillbaka!
  Inspirerad av dig, har jag också börjar virka nu...
  Men än så länge blir det bara alldeles fyrkantiga grytlappar! Men vem vet?
  Ha en fin dag!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 4. Jag vet inte om du brukar lyssna på SR men där har just Torgny Lindgren avslutat uppläsningen av sin senaste bok "Minnen". Jag kommer ihåg att du skrev att du inte hade läst något av honom, men nu har du chansen att via SR:s hemsida lyssna på alla 18 avsnitt. Han är verkligen värd att lysna på. Jag älskar hans sätt att behandla språket och att höra honom själv läsa förhöjer det hela.

  SvaraRadera
 5. Gunilla:
  Nåjoo, lappar är ett lika stort nöje oavsett vilken årstid det är :o)

  Cici:
  Visst är det vaansinnigt fint just nu? Men man känner att vi går mot sensommar. Sittdynorna i hammocken är daggvåta på morgonen och kvällsluften har den där speciella "smaken" den får när sommaren passerat zenit.

  Tack för tipset om Torgny! Nästa vecka är jag barnlös igen, så då kan jag ta mig ro att sätta mig med virkningen och radiolyssning.

  Monica:
  Den lilla blå är såå söt, så jag önskar verkligen att jag visste vad det är för något. Men rätt vad det är får jag reda på det, för bloggen brukar vara bra på det viset!

  Lappar som lappar, hördu. Det viktiga är ändå att man har utbyte av det man gör, inte sant? Roligt om jag kunnat inspirera :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!