lördag 21 april 2012

Bugs

BORDE JAG VARA nervös?? Under gårdagen hittade jag sammanlagt fem såna här typer inomhus i ”Rucklet”. I levande livet är de c. 13-15 mm långa och kan flyga.


”Rucklets” övre våning har väggar av stock. Inte är väl de här krypen någonting som lägger ägg som blir larver som knaprar på mitt hus???


Det skulle väl bara fattas det, ovan på allt annat, att jag blir tvungen att kalla på skadedjursbekämpare :o/ Går sånt på hemförsäkringen förresten..? Nej visst ja, försäkring var det ju. Hahahaa! Vilken skäm­tare jag blivit.

Fast just nu har jag viktigare saker att tänka på! På eftermiddagen idag ska Lilla A döpas och imorgon är det konfirmation. Tänka sig, att liten har blivit så stor ... *suckar över årens gång* Själv får jag vara glad om jag blir insläppt i kyrkan, såsom varande varken konfirmerad eller tillhörig den finska statskyrkan (eller något annat religiöst sam­fund).

8 kommentarer:

 1. Skicka in borren till Helsingfors Zoologiska museet, Anders Albrecht så får du den gratis artbestämd och får veta vad du skall göra.
  Det ser nämligen ut som en barkborre av något slag

  Mvh Karin E.

  SvaraRadera
 2. Barkborre?! Hu! Det lät inte kul. Alls. Tack för tipset! Jag ska börja med att googla på eländet och se om jag lyckas artbestämma själv.

  SvaraRadera
 3. Kolla Långhorningar. Blombock tex får vi in ganska ofta med björkveden både på landet och i stan. Den har för långa ben för att vara en barkborre. Har letat sådana efter stormarnas härjningar i småländska skogarna.

  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ännu ett tips! Jag har tittat på långhorningar, beskrivna i Nationalnyckeln, och den som liknar mest är faktiskt barkborre. Fast inte helt och hållet, så det vete fåglarna vad för sorts "borre" jag har i huset :o)

   Radera
 4. Det är nog inget att oroa sig för, släpp ut dom bara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis vad jag gjort :o) Men lite fundersam blir man ju över denna plötsliga "invasion". Gissningsvis är Annika på rätt spår, att de kommit med veden. F.n. har jag en hel del lärkved inomhus, så den är säkert boven i dramat.

   Radera
 5. Hoppas att det är ofarliga "borrar"! I vår hemförsäkring ingår skadedjursbekämpning, vi får "myrdosor" gratis varje år!
  Söndagskram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt mina nyliga erfarenheter av försäkringsbolag tvivlar jag starkt på att någon skadedjursbekämpning ingår i min hemförsäkring :o/ Så jag håller fingrarna korsade för att det är snälla kryp som inte käkar på mitt hus. Och att man skulle få några myrdosor gratis från ett försäkringsbolag härikring? Haha, det är nog lika stor chans för det som att pricka in sju rätt på Lotto! Typ.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!