lördag 21 april 2012

Det är färgglatt idag

MITT NYSTARTADE VIRKPROJEKT spritter av färger. En poncho ska det bli, ett utmärkt alternativ till sjal för svala sommarkvällar. Garnet är det jag fyndade på rea häromsistens och numret på virknålen är 7 mm, så det lär väl inte dröja alltför länge före arbetet är klart :o)


Mer färgglädje fick mina ögon njuta av under Lilla A:s dop denna efter­middag. Det här vackra glasfönstret finns i St. Görans kyrka i Marie­hamn. Visst är hon fin, gullklimpen min?

10 kommentarer:

 1. Hon ser allvarlig ut,det är ju allvar.
  Är det kyrkan mitt i stan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, hon såg verkligen allvarlig ut. Så där lite tagen av stundens allvar, som man brukar säga. Visst är det kyrkan mitt i stan! Den som ligger mitt i den långa esplanaden, som löper mellan våra båda hamnar.

   Radera
 2. Visst är hon det! =)

  Virkningen påminner om stickade gerade rutor. Är det en variant på det du sysslar med? (Är annars en god bit på väg med min andra stickade filt av det slaget. Snacka om beroendeframkallande!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njäe, det är nog mera mormorsruta över det hela. Skillnaden är att man inte börjar med en LITEN ring, utan med en av luftmaskor som är så stor som man vill ha sitt halshål. Sen "gerar" man inte på fyra ställen, utan bara på två.

   "Geringsstickning" är gruvligt beroendeframkallande! Det är jag den första att skriva under på :o)

   Radera
 3. Fint med traditionerna. Annars har jag inte så mycket till övers för kyrkans värld. Föredrar direktkontakt utan vägen förbi tankelåsta gubbar, som det finns alltför många av inom kyrkans väggar.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadu, själv är jag som sagt varken konfirmerad eller medlem av den finska statskyrkan. Lilla A döptes inte när hon var liten, så detta och dagens konfirmation är helt och hållet hennes egna val. På så sätt känns det bra även om det inte sammanfaller med mina ståndpunkter.

   Radera
 4. Du ska vara stolt över en sån fin dotter, men va stor hon har blivit. Glädjande att hon valde "min" kyrka. Beträffande färgglatt och virkning så är det andra färger som gäller i Sumpan, pissgrått utomhus och flera nyanser av dammgrått inomhus och vad virkningen anbelangar så är jag fortfarande inte klar med grytlappen som jag började med i lekskolan -52.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan tro jag är stolt! *pöööser* Och visst har hon vuxit till sig, va? Tösabiten är allaredan flera centimeter längre än sin pygmémamma :o/

   Inte gnälla över sakernas tillstånd i Sumpan nu, hörru! Snart är du ju lokaliserad till trivsammare miljö och då kan du kanske plocka fram grytlappsvirkningen igen av pur glädje ;o)

   Radera
 5. Poncho är ett jättepraktiskt plagg! Skönt på kalla sommarkvällar!
  Hon ser verkligen söt och allvarlig ut, lilla A!
  Bra att barnen själva får välja hur dom vill ha det med religionen, när dom är stora nog till det!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vet du, jag har funderat på en poncho huur länge som helst, men kom inte till skott förrän jag häromdagen hälsade på hos en tjej som höll på med en. Då lossnade det plötsligt :o)

   Valfrihet är alltid bäst, eller hur?

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!