onsdag 25 april 2012

I min barnkammare

 
UTOMHUS SÅDDE JAG igår pionvallmo och rosenskära och nästan allt förgrott har nu fått flytta ut till Glaspalatset. Dock inte mina pelargon­bebi­sar, sådda den 23 mars från egna frön. Dem är jag alldeles för rädd om!

Småttingarna börjar få sina första riktiga blad, minimala men ändå ka­raktä­ristiska. Det är väl därför de på fackspråk heter just det, karak­tärs­blad ;o)Bland det ätliga går det som det brukar: jag har alldeles för många plantor för mitt eget behov. Förnuftet säger mig att jag t.ex. inte behö­ver ett tiotal chiliplantor, det räcker med en. Men vem har hjärta att helt sonika slänga sånt som grott och växer?

Så om någon vill ha chili i sommar är det bara att säga till! Det finns några som ännu inte skolats om i riktig plantjord och jag delar gärna med mig.

Tomater lär jag också få för många av. I år igen. Och squash, vad det verkar. Håhå, jaja ... :o/

Hur står det till med er andra? Har ni också insjuknat i årets odlar­feber?

3 kommentarer:

 1. Odlarfebern lyser med sin frånvaro. Kan t o m påstå att jag är riktigt frisk:) De gröna fingrarna lyser med sin frånvaro i år, men jag glädjs över att se hur fint du lyckas med dina "små". Fast det är klart... blir nån liten stackars chili ensam så säger jag TILL:)

  SvaraRadera
 2. Här odlas det inte så mycket, men i år har jag faktiskt sått rödbetor i trädgårdslandet och litet senare ska jag så vaxbönor, båda två grönsaker, som jag älskar! Men om det blir nå't?
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Samma här. FÖR många tomatplantor! Däremot hade jag på tok för gamla frön så min squash blev det inget av. (En hel del annat vägrade också gro. :( ) Jag tar gärna ett par om du har överlopps! Om du kan hålla liv i dem tills jag kommer över? Vet inte när ännu men närmaste veckorna iaf!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!