måndag 23 april 2012

Terveiset Turusta!

KLOCKAN ÄR INTE mer än lite över tre på eftermiddagen och ändå har jag redan varit av och an till Åbo. Fast det såg till en början ut som det inte skulle bli någon flygtur idag:


Lite tjocka, om jag säger så. Men avgången blev faktiskt inte mer än trekvart försenad, så jag slirade in på Åbolands sjukhus nästan i tid för min bentäthetsmätning :o)


Från ”skor och byxor av” till ”skor och byxor på” tog det mindre än tio minuter, så håll med om att det skulle ha varit liite surt att tvingas åka nattbåt dit och nattbåt hem. Fast nu blev det istället liite snött om ti­den för att hinna tillbaka till returflyget.

Någon tid för shopping i ett grått, regnigt och trist Åbo blev det inte. Det var bara att ta långa benet före och i rask takt skynda till Salutor­get för att hoppa på bussen ut till flygplatsen.

Men väl där hann jag klämma i mig en macka och en balja kaffe i ter­mi­nalkaféet innan det var dags för boarding. Himla tur det, för nån frukost hann jag inte med imorse.


Åbo t/r på 3 timmar och 20 minuter, det är en sorts förmiddag det ock­så. Lite absurd faktiskt. Känns inte riktigt som knoppen hängt med :oS Men va f*n, när gör den det numera?

8 kommentarer:

 1. ...och jag har redan skickat iväg de första gästerna och väntar nu på nästa lass som kommer när som helst. Men medan du var uppe och flög irrade vi runt i dimman och letade fåglar hela förmiddagen.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jodu, det var ett intressant väder i förmiddags. Men planet behövde inte klättra särskilt högt förrän vi flög i strålande sol. Molnen - och därunder dimman - låg som ett lock över alltsammans, på låg höjd.

   Hoppas ni lyckades skåda några roliga tippor :o)

   Radera
 2. Det var snabba puckar! Förstår om det känns litet overkligt! Trist med vädret...
  Här har det varit en underbar vårdag med sol och nästan 15 grader! Men vi vill ha regn! Aldrig är man nöjd...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jösses, vilken värme! Här är det ruggigt värre och inte det minsta vårlikt :o( Någon vätskebrist kan jag inte klaga på i alla fall, för här har det regnat mer eller mindre dagligen, och i mer eller mindre stor omfattning.

   Radera
 3. Det var en snabb resa,synd du inte kunde njuta av Åbo också när du lika var där.Har då aldrig gjort nån sån koll.Du ska nog se att det är bra.Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om planet gått enligt tidtabell hade jag alldeles bra hunnit med en runda på Salutorget. Men nu blev det inte så och det var ju lite förargligt.

   Bentäthetsmätningen görs pga den långvariga, grava D-vitaminbristen jag haft. Fast nu har jag ju käkat vitaminpiller i ett par års tid, så har det varit problem borde det ha rättat till sig, åtminstone till en del.

   Radera
 4. Till Åbolands sjukhus var jag i fredags. Tycker det känns lite märkligt att i Åbo som är så finskt höra svenska snattras i korridorerna på det här sjukhuset. Fast visst hör man lite av vårt andra inhemska språk också. (Tyvärr..)

  Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag, som aldrig någonsin varit till Åbolands sjukhus förr, blev mäkta förvånad över att det pratades svenska överallt! Förmodligen gjorde jag bort mig när jag ringde dit från Mariehamns flygplats för att kolla om det var okej att jag blev rejält försenad. Min första fråga var nämligen: "Hej, talar du svenska?" Man är så van vid att folk inte gör det nuförtiden, så jag hade inte en tanke på att det skulle vara mer svenskspråkigt på detta ställe än på "stora" TYKS! En klart positiv överraskning var det i alla fall :o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!