lördag 28 april 2012

Ruckelhäxan fläskar på

DET VAR MINSANN inte bara ägg som guppade iland när Annacarin hälsade på i förrgår morse! Inte nog med att mänskan har produktiva höns av mångahanda slag, hon har präktiga grisar också!

Av grisar får man som bekant fläsk. Och i det här fallet inte vilket fläsk som helst, utan prima sådant, inte det där vattensjuka eländet man får hålla till godo med om man gör sina inköp via supermarketarnas köttdiskar. Sånt där som funkar bra om man handgripligen vill illustrera uttrycket kokt i sitt eget spad.

Nej, så här ska det se ut (vätskan i långpannan är inte vatten):


Igår gjorde jag således fläskpannkaka, och herre min skapare, det går inte att beskriva hur gott det blev!

Smeten gjorde jag på 50/50 eko­vete­mjöl och speltmjöl. Den mjöl­bland­ningen använder jag mig av även när jag gräddar vanliga tunn­pann­kakor eller plättar, för både jag och Lilla A tycker det ger mer smak än bara vitt vetemjöl.


Och vet ni vad, förutom höns och grisar håller Annacarin sig med får också! Av får får man bland annat fårskinn, så låt mig upprepa: den 9 juni är det aktivitetsdag på gården. Ta en tur till Västrahult om ni kan!

***

TRÄDGÅRDSNOTERING FÖR 27.4
Jag skolade om fyra av åtta squashplantor och fyllde på mera jord i po­ta­tishinkarna (satta den 7 april), eftersom det börjat titta upp gröna blad. Jag flyttade också fröplantor av både vallmo och akleja från ”barnkammaren” i grönsakslandet till planteringen framför Glaspalatset. Plantorna är resultatet av frön jag fick av Monkan sommaren 2010.

Fjolårets solöga, som fantastiskt nog övervintrat inomhus, fick ny kruka och ny, fin plantjord runt fossingarna. Och på kvällen tittade herr K in, med­föran­de ett par gamla kaffesäckar av juteväv, så nu kan jag ”klä upp” mina tul­panhinkar :o)

10 kommentarer:

 1. Hejsan

  Alltså det finns inget bättre än fläskpankaka...mums....möjligtvis makaronilåda (pudding)....det är också grymt gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt gammaldags makaronilåda är grejer det med, det håller jag med om! Det är ett tag sen jag gjorde sån, så jag får tacka för matlagningsinspirationen :o)

   Radera
 2. Kul att det blev fläskpannkaka, som jag föreslog...
  Det är såå gott! Och fläsket ser verkligen prima ut!
  Så mycket du hann igår!
  Här håller jag på att förbereda inför helgens två bjudningar!
  Regn på förmiddagen, men nu solar det upp!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. TVÅ bjudningar under samma helg?! Det är till att partaja hej vilt hör jag :o)

   Radera
 3. Fläskpannkaka har jag inte ätit på år och dag! Och fläsk från butiken köper jag nästan aldrig. Det verkar mest bestå av vatten. Nu ska vi fika och festa på var sitt wienerbröd. Kaffestugan har öppnat för säsongen och det måste firas!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag säger som du, att jag sällan eller aldrig köper fläsk i livsmedelsbutik. Köttet beter sig inte som det ska och alltsomoftast tycker jag det luktar konstigt också. Ja, rentav illa.

   Å, wienerbröd ... Det har jag inte ätit på år och dag! Nu blev jag ju jättesugen ...

   Radera
 4. Här blev det också fläskpannkaka till middag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rätt så! Använder man något annat en supervitt vetemjöl borde det ju vara rena LCHF-kosten.

   Radera
 5. Och Herr K kom naturligtvis runt BARA för att lämna jutesäckar...... inte alls för något rökt i frysen.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, det vete gudarna. Men fiolen är så infrusen som det bara går, så där drog han en nitlott ;o)

   Precis nu kom jag att tänka på en gammal thriller jag såg för typ hundra år sen, den var i alla fall svartvit, om jag minns rätt. I den var det nån som blev ihjälslagen med djupfryst fårfiol (eller ett liknande köttstycke), varpå vapnet serverades till middag och bevismaterialet var ett minne blott.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!