fredag 22 juni 2012

460 gram

JAG KAN HELT enkelt inte låta bli. Jag måste få lägga upp bevis för hur bra hinkodling av potatis funkar!Imorse linkade jag ut till Glaspalatset, hämtade midsommaraftons­hin­ken och gick ut på gräsmattan och välte den upp och ner ...Jo, men se på sjutton! När jag spänd av förväntan krafsade bort det yttersta lagret av rottrådar hittade jag potatis!460 gram fina, gulvita knölar av alldeles lämpligt format; resultatet av två icke-förgroddade sättpotatisar satta i hink den 7 april. Me like! Och nej, potatisen har de facto inte blommat.

9 kommentarer:

 1. Det är bara att gratulera! Här blir det köpta svenska nypotatis. Det får duga det med:) Önskar dej en fin midsommar!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. I slutändan blev det ändå inte min egen skörd som åkte i kastrullen, för jag blev oväntat bjuden över till goda vänner på kvällen för att samlas runt grillen istället. Det blev en fin midsommarafton, så där helt ad lib utan pretantioner. Hoppas du hade lika trevligt! Och en sån tur att regnet lät vänta på sig till dagen efter!

   Radera
 2. Och jag får önska dig detsamma. Själv firar jag midsommar i sällskap av Häjkon Bäjkon (CD), pensel, rödfärg, fästfix och kakelplattor.
  Annacarin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Manligt sällskap på en CD man kan stänga av är väl inte helt dumt? Inte heller fästfix istället för festfix! Och så blir det ju snyggare före firandet än efter, och det måste väl ändå ses som en klar fördel..?

   Radera
 3. Strålande resultat... här blev det "köpepotäter" och det gick också bra :)
  Gårdagens fina väder är idag gråväder, men det är i alla fall uppehåll :)
  Du... om man vill ha din bok som "riktig" bok... går det - eller?
  Ha en bra fortsättning på helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt en klart större skörd än jag väntat mig, med tanke på att det inte blommat :o) Men som du kan läsa här ovan är de ännu oprovade, mina små. Det får bli imorgon istället.

   Min bok kommer att komma som riktig pappersbok. Så snart midsommarhelgen är över ska jag beställa det nödvändiga ISBN-numret från Nationalbiblioteket i Helsingfors, göra färdigt originalmanuset för tryckeriet och få iväg det. Sen dröjer det inte många veckor före den färdiga boken (häftad) kommer att finnas tillgänglig. Håll utkik efter den "annons" som då kommer att dyka upp här i bloggen i spalten till höger!

   Radera
 4. Oh, det var bra utdelning det! Jag fick tre hinkar av min svägerska och dom blommar nu, det skall bli spännande att se om jag kommer i närheten av din potatisvikt! Men jag väntar nog liiiite till!
  Agneta

  SvaraRadera
 5. För första året på länge har jag inte odlat någon egen potatis! men vi har en bonde i närheten, som har nyupptagen potatis varje dag, så vi klarar oss...
  Jag hade kunnat äta potatis med en smörklick som enda middag vid den här tiden!
  Grattis till din fina skörd!
  kram, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!