onsdag 20 juni 2012

”... and counting.”

 

Nog är det sen märkligt. I samma stund jag lyckas upprätta en nå­gor­lunda fungerande kommunikation med rättsväsende och ord­nings­makt, då drabbas linjen till vårdapparaten av ”strömavbrott” :o/

***

Några tips till dig som planerar att flytta till Åland:

Se för guds skull till att du är leg.läk. med åtminstone en jur.kand. i ba­gaget även om du till vardags är verksam i en helt annan bransch.

Din etablering underlättas dessutom betydligt om du tar med dig en saftig förmögenhet, har släkt (nära eller avlägsen) på ett par-tre nyck­elpositioner, förslagsvis inom försäkringsbranschen, bankväsendet och landskapsregeringen, och har utmärkta kunskaper i finska.

Jomenvisst, sörru, här är det enspråkigt svenskt och det går att betala med svenska kronor när du handlar, men viktiga domar från FD, HFD och HD finns i flertalet av fallen endast att tillgå på ”det andra in­hems­ka”.

Vill du säkerställa ditt eventuella behov av reträtt rekommenderar jag även att du tenterar en kustskepparexamen och skaffar dig en lämplig båt, alternativt tar du ett flygcertifikat och köper egen helikopter. Man vet aldrig hur det kommer att se ut med reguljärtrafiken i framtiden.

6 kommentarer:

 1. Vilket underbart ironiskt inlägg men jag anar uppgivenheten mellan raderna. Jag trodde du var på G med sjukvården?! Att du skulle få den hjälp som du så väl behöver? Vad trist om du snubblar på mållinjen...allt det bästa önskar jag dig!

  SvaraRadera
 2. Ta't lugnt bara! Jag kanske låter lite uppgiven, men faktum är att jag håller på och laddar. Blir argare och argare för var dag som går över det nonchalanta bemötande och den behandling med [en halv] vänster hand jag för tillfället får.

  Slutar inte förvånas över vilken konstig kvalitet på vården det är nuförtiden. Jag var t.ex. på en kontroll-MR av Schysta C i maj. När utlåtandet från radiologen väl kom nämns pinealecystan överhuvudtaget inte! Det är helt jävla makalöst, eftersom rtg-remissens frågeställning var: "Storleksförändring?"

  Och när jag efterhört möjligheten att få remiss till ett större sjukhus för att få den second opinion jag har rätt till, ja, då är svaret att den betalningsförbindelse som i så fall krävs ska utfärdas av ... guess who ... den läkare vars behandling jag ifrågasätter! Tror du ens det är värt att föra saken på tal? Knappast, eftersom samme man dessutom är budgetansvarig för kliniken.

  Men du, ha en fin sommar! Är ni bland alptopparna och joddlar eller hemma i plattlandet?

  SvaraRadera
 3. Man skulle nästan kunna tro att du är på väg till fastlandet västerut! Tvivlar starkt på att sjukvården är så mycket bättre på den sidan Ålands Hav.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En omlokalisering någonstans känns i dagsläget inte som en helt otänkbar tanke, men fas 1 blir ändå att få till en remittering till ett universitetssjukhus österöver. Det finns i och för sig ett visst samarbete även i västerled, men det är endast under vissa specifika omständigheter som den möjligheten utnyttjas. Av ekonomiska skäl är det i riktning mot Ryssland man får lov att förflytta sig.

   Radera
 4. I Alplandet och önskar du kunde få göra en sjukvårdsresa hit..här behöver man inte vänta i långa köer utan remiss till specialist direkt ( typ 4 min efter du träffat allmänläkaren) därefter tid till specialisten samma vecka och röntgen..däremot fick jag vänta tre veckor på MRT för min fot (som jag haft problem med i 10 år utan hjälp i Sverige) så vad gör tre veckor då? Här ger dem sig inte förrän det finns en diagnos och fram för allt sitter man inte och gissar..dessutom är man för alternativa metoder då man menar att kropp och själ hänger ihop..läkare kan föreskriva naturmedicin såväl som kemikalier..I like helhetstänkandet! Glad midsommar på dig iallafall!!Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åååh ... nu blir jag avundsjuk som bara den! Det är så där det ska gå till när man har med sjuka människor att göra. Ingen som är vissen vill vänta mer än det nödvändiga. Inte ens den som drabbats av en simpel krämpa som ändå tarvar receptbelagda preparat. Och varför, varför och åter varför kan inte läkarkåren i Norden ta till sig av samma självklara tankegång, att fysik och psyke går hand i hand och att aldrig skiljas de två..?

   Hur ska man göra om man vill flytta till Österrike men inte kan mycket mer tyska än Herr Ober, zwei Jägermeister, bitte! och Vielen dank..?

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!