torsdag 21 juni 2012

Sommarsolstånd

 


Idag fick jag kontakt med en doktorand vid institutionen för medicinska vetenskaper vid Uppsala universitet samtidigt som det råkar vara som­marsolstånd. Det är m.a.o. den allra ljusaste dagen på hela året och det ser jag som ett gott omen. Mer ljus än mörker känns helt rätt.

Och imorgon är det midsommarafton, så nu skiter vi i allt vad sjuk­do­mar och annat elände heter! Imorgon är det dags att se om det blivit några potatisar i hinkarna i Glaspalatset.

Sillburken och gräddfilen står i kylen. Gräslöken växer frodig på går­den. Meteorologerna lovar vackert väder och det var specialpris på Kabanossi grillkorv i butiken.

Jag tänker ha en fin dag imorgon och önskar er allesammans det­sam­ma!

11 kommentarer:

 1. Detsamma till dej/er!

  H. Pipi m familj

  SvaraRadera
 2. Hej Nina, hoppas det blir en fin midsommar för dig. Härnere är regn utlovat. Vi ska fira med yngste och hans sambo.
  Några potatis är inte färdiga i mina hinkar, jag satte dem ganska sent.
  Vi fick plocka en påse potatis gratis direkt ifrån stycket idag när vi var och plockade jordgubbarna till midsommar. Vägde dem när jag kom hem, 3kg prima nypotatis.
  Hälsa lilla A, C hälsar till er båda
  Midsommarkram ifrån Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till gratis nypotatis!! Sånt tackar man inte nej till, eller hur?

   Hoppas att er midsommarafton blev riktigt mysig och att regnet uteblev, som det faktiskt gjorde här. Först idag, på midsommardagen, mulnade det till och nu har ett stilla regn runnit ner från skyn i timmatal redan. Lite trist är det, för jag hade tänkt ta en lång, skön promenad, men allt som växer tackar ödmjukast.

   Varma och lite regnvåta kramar till hela familjen!

   Radera
 3. Vädret verkar vara på topp här på Åland och vad kan väl vara bättre än egen potatis och gräslök tillsammans med sill och gräddfil.

  Glad Midsommar!
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodu, den här gången slog vi till med ett riktigt kanonväder lagom till midsommaren! Men för dem som övernattat i tält är det mindre skoj idag med regnet som bara fortsätter och fortsätter.

   En midsommar utan sill och "päron" är ingen midsommar. Eller så är det en konstig sådan ;o)

   Radera
 4. En riktigt glad midsommar till dig också!
  Kram från mig, Monica

  SvaraRadera
 5. Vi är bortbjudna på sillfrukost, vilket jag verkligen uppskattar eftersom resten av dagen är schemalagd med diverse "måsten". Må din färskpotatis vara synbar för ögat och må sillen vara fast och fin och må nubbevisan vara kort och koncis som Ingmar Bergmans : Tystnad, tagning!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt med sillfrukost! Det tror jag faktiskt att jag aldrig har varit på, såvitt mitt minne inte bedrar mig. Jag får lägga till det på listan över saker att göra före jag dör.

   Färskpotatisen var förvånansvärt stor både till mängd och format, men har ännu inte provsmakats eftersom jag oplanerat blev bortbjuden på midsommaraftonskvällen. Och inte togs det någon nubbe heller, men till kaffet blev det glass med färska jordgubbar och en bricka med flaggpunsch och ett flertal frestande likörer ställdes fram på bordet. Kvällen blev precis så trevlig som den brukar bli när den är oplanerad.

   När jag gick hem vid tretiden på natten såg jag inte till en själ, fåglarna hade precis börjat harkla upp sig för morgonserenaden och det var helt vindstilla. Nog är det skönt med sommar!

   Radera
 6. Den blommiga klänningen (grönvit såklart) är på och solen skiner. Jag har sovit ostörd hela natta så det kan tänkas att vi "hittar på nåt" när gubbas kommer hem. Vi har en inbjudan till goda vänner som bor en bit utanför Västerås. Om gubbas har lust och ork att köra när han kommer hem från jobbet så åker vi dit, annars blir det en stillsam vilsam midsommar hemmavid.
  Ha nu en underbar dag/kväll/natt Nina!

  Vi hörs,
  Anki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt med en störningsfri natt i egen säng efter en av motsatt sort på Åland ;o) Och en stillsam, vilsam midsommar i det egna hemmet kan ju vara precis som balen i sagan om Askungen: helt underbar. Fördelen är att man utan problem kan uppsöka sin paulun och gå till ro för natten preciis när man vill :o)

   Midsommarkvällen blev en trevlig sådan. Jag hade ju ställt in mig på att "soloflyga" i min ensamhet i "Rucklet", så att bli bortbjuden på gott grillat på lämpligt promenadavstånd var en glad överraskning. Så ja, jag måste väl säga att kvällen (och en stor del av natten) blev underbar :o)

   Kram på're, kvinna!

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!