fredag 29 juni 2012

Mycket till sommar är det verkligen inte,
men sommar är det, för det står juni i almanackan

I ÖVERMORGON ÄR det för jösse namn redan juli, men värmen, var är den..? Odlingarna växer uselt och fleecejackan är på till och med mitt på dagen. Det är verkligen en konstig sommar i år, men enligt al­ma­nack­an är det sommar. Och visst, visst, den första jordgubben rod­nar klädsamt under trastnätet:


I rabatterna jäser det och pionknopparna är så sprickfärdiga så:


Och ser man på! Ruckelhäxan har serverat sig ett glas med vitt vin och Sprite på terrassen:


Jag är egentligen helt emot att dricka alkohol in splendid solitude, men när lämpligt sällskap i form av t.ex. herrskapet M & P, fröken P eller herr K inte står till buds ... tja, vad gör man? Ikväll kände jag att jag bara måste få ett glas med sommardricka # 1 före hösten kastar sig över oss igen! Måhända blir det lite roligare sen att ha ont överallt?

Imorgon tänkte jag lägga upp receptet på rabarberkompotten som passar så förträffligt bra till min viliga kladdkaka, om utifall att någon är intresserad.

4 kommentarer:

 1. Det är klart att du ska unna dig ett glas vitt!
  Nu hoppas vi på litet bättre väder i juli...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Det var klart jag skulle! ;o) Och något större sjöslag blev det inte, för det blir det inte med ett glas av 12 %-igt vin utspätt med hälften Sprite. Men gott var det :o)

  Junivädret har inte gjort många människor glada. Idag, denna månads sista dag, är det verkligen botten. Mulet, kylslaget och hård vind. Fast det utlovade regnet låter vänta på sig. Det hade däremot gärna fått komma, för det är fortfarande torrt i marken.

  Det blåser så pass att jag funderar på om jag borde surra tanthammocken på terrassen för storm. På land är det 13 m/s i byarna och en bit ute till havs 16 m/s. En bit kvar till flygande hammock-styrka, men better safe than sorry.

  SvaraRadera
 3. Ja för tusan. Ta dig ett glas vitt du, det ska jag göra strax. Fira kvällens Lottovinst in spe (eller hur man nu säger) ... För om det ska firas här så måste det vara i förskott, haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahaa! Det är nog samma sak här vad Lotto beträffar. Före dragningen - den här veckan med en gargantuensiskt stor jättepott i Finland - kan man ju för en stund intala sig att man ska bli förmögen, efteråt handlar det mer om att dränka den veckovisa sorgen.

   God tur önskar jag dig! Vinner jag kvarstår löftet om en sprillans, språllans ny systemkamera åt damen :o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!