onsdag 19 september 2012

Den som väntar på nå’t blått ...

 

KLANG OCH JUBEL, för nu har de kommit, både floribundarosen 'Rhapsody in Blue' och tornedalsrosen, som jag beställde i juli! Mange takk, Cici och Susie, för era tips om nya sorter att införliva till den väx­ande sam­lingen rosor vid ”Rucklet”! Det regnade inatt och nu skiner solen; perfekt väder för plantering :o)

Nån har tyckt att mina nävor smakar smaskens.

Och så vill jag passa på att hälsa till dig Aina, att jag alls inte glömt att du bett om frön från mina pionvallmor om du tror det! Nu står det inte länge på förrän det är dags att plocka frökapslar. Däremot blir det ”blandat bandat” du kom­mer att få, eftersom pionvallmon vuxit upp­blandad med opievallmo. Hoppas det är okej..?

6 kommentarer:

 1. Hej Nina.
  Det är så fint med rosor, men jag har inte tur med dem. Bara vissa.
  I år har det inte varit något bra rosår, tyvärr, hoppas på bättre nästa år.
  Jag har liknande hål på mina Hostor,undrar vad det är för djur.
  Solen skiner och det blåser halv storm, 12 grader, så det blir varma höstkläder idag när promenaden skall göras. Huuu.
  Ha det gott
  Monkan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du vad, jag kan inte påstå att jag har någon större framgång med rosor jag heller. 'Frühlingsduft' tog t.ex. flera ÅR på sig innan det gav sig på att blomma i år. 'New Dawn' växer inte som den borde, och 'Zephirine Drouhin' har ju kolat vippen för mig TVÅ gånger nu. Men skam den som ger sig! Och 'Wrams Gunnarstorp' tar igen vad de andra inte består med :o) Maken till kraftigt växande klätterros har jag sällan sett.

   Det vete fåglarna vad som gnagt på mina nävor, men vad gör väl det egentligen? Plantorna tycks inte må så värst illa av det och i grund och botten är det där "spetsmönstret" ganska dekorativt :oD

   Här är idag (fredag) en helt fantastisk höstdag. Men inte är jag ute för det. Brödbak står på tur, så jag får vackert hållas inne i köket.

   Radera
 2. Båda dina rosor låter spännande, tycker jag, den ena för att den är blå (!) och den andra för att den kommer från Tornedalen, inte långt ifrån där min pappa växte upp!
  Och vem har inte hål i sina blad vid den här årstiden? Man undrar ibland vad det är för djur, när det är hål i bladen högt uppe på ett blad med bara en tunn stjälk - det måste vara något flygande...
  Lycka till med planteringen - här skulle vi behöva litet regn!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kan du fatta att det faktiskt finns i BLÅ ros?! Den hade jag aldrig hört talas om före Susie på Stjärnarve bloggade om den. Och tornedalingen fick jag upp ögonen för hos Cici/Byrackan, som bor i Norrland. Det ska bli såå spännande att se om jag får båda att trivas.

   Regnet du efterfrågar skulle jag gärna bestå med. Vi har fått gott om den varan.

   Radera
 3. Tack.
  ska jag så dom direkt?.
  Opium låter som knark.Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såvitt jag vet ÄR det faktiskt sådan vallmo som man framställer opium av, även om jag inte tror att styrkan i växtsaften är av den kalibern på våra breddgrader att det skulle gå. Eller så är det bara en variant från samma familj, inte vet jag.

   Jag skulle nog inte föreslå sådd nu på hösten, utan att du väntar till tidig vår, när snön försvunnit. Vårsådd pionvallmo grodde snabbt och bra här hos mig, och har som synes på min bild vuxit sig meterhög under sommaren.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!