torsdag 24 januari 2013

”Det är då som det finska tungsinnet rullar in”

DET ÄR SEGT just nu, det lilla Livet. Mycket segt. Och så ska jag göra en Åboresa igen några dagar in i februari. Inte heller den här gången en resa av nöjessorten, utan för ett extralångt läkarbesök hos en spe­cialist på infektionssjukdomar vid Åbo universitets centralsjukhus och, antagligen, en ny lumbalpunktion, eftersom jag har en bokad labo­rato­rietid.

För jodå, trots den tre veckor långa, perorala amoxicillinkuren jag pe­ta­de i mig i november har antalet borreliaantikroppar i mitt blod fort­satt stiga. ”Vad var det jag sa?” kommer för mig, men jag överlåter väl till expertisen att avgöra att det var intravenös behandling med ett helt annat antibiotikum jag borde fått från första början, inte tabletter.

Och så denna ständiga vää...n...taa...n.

Väntan på att efter över ett år efter inlämnat klagomål få ett av­gö­ran­de från justitieombudsmannen om Folkpensionsanstaltens märkliga implementering av statsrådets förordning om det allmänna bo­stads­bidraget.

Väntan på att besvärsnämnden för social trygghet ska komma med ett utlåtande med anledning av två aktuella besvär, ett rörande det fel­be­räk­nade bostadsbidraget och ett annat med anledning av min ansökan om en rehabiliteringsutredning, som avslogs under sensommaren.

Väntan på att försäkringsdomstolen ska meddela vad som nu kommer att hända med mitt digra överklagande, eftersom arbets­pen­sions­bo­la­get överfört det till domstolen för sent (!) och därmed inte heller av­gi­vit sitt eget utlåtande inom stipulerad tid.

Och så en ytterst otålig väntan på att jag på något okänt vis ska lyck­as uppbåda ännu ett uns av energi, för att författa en omfattande pa­tientskadeanmälan och ovanpå det en skrivelse till Försäkrings- och finansråd­giv­ning­en. Det senare för att få rätsida på den käpprätt åt helvete be­vil­jade premiebefrielsen på min frivilliga pensionsförsäkring.

Fast mest av allt väntar jag på slutet. Antingen på allt detta ut­mat­tan­de, nedbrytande och i sanning omänskliga papperskrigande eller det som ofrånkomligen infinner sig i andra ändan av Livet självt. Jag är så hjärtinnerligt jävla trött på all den nonchalans, arrogans och bristande respekt jag utsatts för under de gångna fyra åren. För att inte tala om inkompetens. Den får vi för fan inte glömma, för om det är något som genomsyrar hela den här historien så är det just det.

Hade jag inte haft glädjen i mina garner, stickor och virknålar hade jag garanterat fått det ultimata psykbrytet redan för länge sedan. Och att lämna saker på hälft är inte riktigt min grej, så åtminstone en halv filt till är jag med på banan ;o)

4 kommentarer:

 1. Det du skriver bekräftar bara min innerliga avsky för fästingar, dom har gått förbi alla andra eländiga djur som jag hört om. Dom är vidriga och så små och kan ställa till det så fruktansvärt.
  Hur utrotar man dom?
  Och, ja, visst är det skönt att det finns garn och annat pyssel, det är både rogivande och man har något att plocka med och du gör ju så snygga saker också.
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utrotning kan du fetglömma! Såvitt jag inte är felinformerad blir de bara fler hela tiden, och nu kommer det dessutom in nya sorter antingen som fripassagerare via folks bagage eller som tjyvåkare på hundar (och andra djur) som tas in från utlandet. Det är bara att lära sig att gilla läget, plocka bort dem så fort man upptäcker ett as och be en stilla bön om att man undgår smitta.

   Hantverkandet har räddat livet på mig ett otal gånger allaredan. Att sysselsätta händerna med att tillverka något är för mig den ultimata formen av meditation. Passivt lyssnande på t.ex. en CD med mindfulnessövningar är inte min grej. Av det blir jag bara MER stressad.

   Radera
 2. Sitter här och ugglar och suktar efter John Blund. Var jag inte trött så blir jag av att läsa det du skriver! Det. Är. Inte. KLOKT!

  Men, håll näsan ovanför garnnystanet! Du om nån har energin.

  Förresten, vågade mej på idag att för första gången börja sticka efter mönster. Vantar dessutom, också det första gången. Får se om det ens blir en tumme av det...

  H. från asylboendet! Står till tjänst i februari också om det behövs! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej minsann, klokt är det inte, inte på en fläck. Jag har grunnat en del på hur, och i vilken form, jag någon gång i framtiden ska få ihop allt detta elände till en bok. Fakta? Skönlitterärt..? Eller kanske ett teatermanus? Ho vet, om det ens kommer att låta sig göras, med tanke på hur många olika plan den här totala förvirringen och felhanteringen rör sig på. Och fortsättningsvis är det ingen som anmält sig som villig att ta ett övergripande ansvar för att styra upp skiten. DET finner jag allra mest märkligt.

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!