torsdag 21 mars 2013

Från ö till ö

PROMENADPOLAREN P ÄR nyss hemkommen från Island, hästarnas, fårens och de härliga ylletröjornas förlovade land. Där var det, enligt henne, långt mycket mer vår än här, och i Reykjavik har de enligt den­na, min högst privata utrikeskorrespondent, ett kultur­hus klart sköna­re att beskåda än vårt åländska; betongklumpen som mera för tan­kar­na till ett urbant kärnkraftverk än ett centrum för kulturella aktiviteter.

Nåväl, den diskussion hör inte hit. Den kan jag utveckla en annan gång. Det jag vill visa är de vackra hys­kor­na och hakarna hon häm­ta­de hem åt mig från sin resa. Visst är de fina?


Jag ser tydligt för mitt inre hur tjusiga de kommer att bli som lås på några av mina framtida Jïengearmband. Så tack, gulle vännen, det här var en både oväntad och välkommen liten gåva!

10 kommentarer:

 1. Island, sagornas och yllets land. Jag kan se framför mig de stora butikerna med rad efter rad av vackra ylleplagg och garnet i alla tänkbara färger. Jag köpte en bok om Islands djur, växter och fåglar och fick den i en tovad yllepåse hopknuten med fint band. Häftigt!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nå, nog kunde man väl ge sig den på att du varit där också! Det har inte jag, men ack, ack, nog skulle jag bra gärna vilja ... Trots att jag alls icke är någon hästmänniska är jag väldigt sugen på att försöka mig på ritt på en hanterligt stor islänning. Och då menar jag förstås en häst, om nu någon får för sig något annat ;o)

   Radera
 2. Jättefina hakar och hyskor! Dom får en att tänka "lusekofte" lite grann!
  Må så gott, kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovars, det är ju nästan samma modell på dem man ser i halshålen på lusekoftorna, fast kanske numret mindre till formatet.

   Radera
 3. Men för katten! Sist jag städade upp runt min symaskin hittade jag en ärvd ask med diverse hakor och hyskor. Ska gräva fram den på nytt och ta den med över till klobben så får du rota och se om du hittar nåt att använda. Jag behöver dem iaf inte men har inte hjärta att kasta dem heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, man tackar! Användbart material tackar jag aldrig nej till om det "trillar över mig" :o)

   Radera
 4. Underbara hakar och hyskor, hade inte en aning om att det fanns så tjusiga! Likaså var din grytlappar i rött härliga, jag gillar ALLTID den färgen även om jag råkar vara lugn och tillfreds med livet.
  När får vi en fortsättning på boken!!!???
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blir när du säger att du gillar den röda grytlappen :o) Jag är rätt nöjd med den själv också, om jag ska vara ärlig. I mitt yttepyttelilla [och ruffiga] kök är accentfärgerna rött, orange och grönt, så den skulle passa som en smäck där. Men destinationen är som vanligt Etsybutiken. Förhoppningsvis finns det där ute någon till som gillar rött.

   Fortsättningen på boken? Jaa-du, det vete sjutton. Men om min resa genom den trögtuggande papperskvarnen faktiskt får ett lyckligt slut, så att min tillvaro präglas av lugn och normalitet igen, då vet man aldrig när tant Solveig pockar på att få fortsätta sitt berättande ;o) Bättre svar än så kan jag inte ge dig i dagsläget, så länge som det inte är jag själv som sitter vid mitt livs joystick och styr :o/

   Radera
 5. Jättefina!
  Det är också dina pannlappar. Blir sugen på att virka din variant....rosen i mitten alltså. Har bara gjort mina lappar som traditionella mormorsrutor.

  SvaraRadera
 6. Omväxling förnöjer, så det är kul att variera sig med lite blommor i mitten :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!