lördag 23 mars 2013

Där satt den!

 

Få se om jag under morgondagen kommer att hitta på något kul här på bloggen med anledning härav. Ett litet lotteri kanske..?

Fast en helt rättvisande siffra är det inte, för jag har noterat att Yahoo! crawlat min blogg väldigt intensivt de senaste två-tre dagarna. Och deras besök är sannerligen inget som egentligen ska räknas.

4 kommentarer:

 1. Förklara för en teknikfientlig tant. "Yahoo crawlat min blogg"??
  Tant Kantarell

  SvaraRadera
 2. Yahoo! är en s.k. sökmotor, precis som Google och Altavista. Sökmotorer crawlar (eller krälar, om du föredrar svenska) oförtröttligt runt i den digitala världen, för att snoka upp och memorera allt nytt som mänskligheten lägger upp på nätet.

  Det är denna crawling som gör att den som söker något (i folkmun: "googlar") kan hitta till det jag, du och alla andra gjort tillgängligt via bloggar, chattar, forum, databaser osv.

  Crawlingen är något som ständigt pågår i bakgrunden och Google, har jag konstaterat, dyker upp sporadiskt, lite då och då. Men vad som flugit i Yahoo!, som nu systematiskt verkar blada igenom hela min blogg i vad som ter sig som ett enda svep, det hajar jag inte riktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liksom föregående Tant funderade jag samma sak (vad Yahoo riktigt sysslar med). Tack för förklaringen! :)

   Radera
  2. Vassego, söta frun! Jag gör vad jag kan för att sprida ljus i mörkret ;o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!