fredag 9 april 2010

Foder fordrar ... (forts. #2)

PJUUU, VAD DET krävde tankekraft, detta att få till foder och blixtlås till det virkade. Fast till en del beror den myckna tidsåtgången på att jag provade några olika varianter att ”få till det”.

Så här blev det till slut. Vi börjar med den tidigare omtalade ”Pluskan” fodrad och färdig. Rekvisitan är med för att ni ska få en stor­leks­upp­fatt­ning (japp, jag äger faktiskt – men använder sällan – såväl mas­cara som nagellack). Ett infall fick mig att blingelinga till det hela ge­nom att fästa lite lull-lull i blixtlåskläppen.Och detta är då en penal, eller varför inte sminkväska, som jag inte visat förut. Botten är oval och den är jag inte odelat nöjd med. Jag måste nog ta matematiken till hjälp för att få till en sådan som jag godkänner själv till 100 %. Jag har använt matta Miyukipärlor i virk­ningen och fäst en patinerad metallkula i blixlåset. Färg­kom­bi­na­tio­nen får mig att associera till glass ...Det senast avslutade projektet är detta, även det en penal eller sminkväska. Den är virkad bara med fasta maskor, är därför väldigt tät och därmed utan foder. Här lyckades jag bättre med den ovala bottnen, så det går åt rätt håll! :oDTja, det var allt från hantverksavdelningen för dagen. Nu ska jag pum­pa cykeldäck och ta en tur till hovleverantören Emmaus, som idag har 50 % rabatt på allt.

[tags: crochet, round, oval, picot, checkered, pouch, clutch, zipper, beads, lining, single crochet, cotton, Etsy]

4 kommentarer:

 1. Vad produktiv du är - jättefina saker!

  Önskar dig en härlig helg!

  SvaraRadera
 2. Tja, du vet, ska det bli några intäkter får man lov att gneta på :o)

  Helgen börjar inte särskilt härligt. Regnet öser ner ... Hoppas du får det tjänligare på din front :oD

  SvaraRadera
 3. Du är ju verkligen inne i ett stim av kreativitet, fast det vet jag ju inte, förstås, du kanske jämt sprutar ur dig så många och otroligt vackra och läckra saker....jag är helt förbluffad. Och så fina grejer det blir!
  Jag sitter bara och tittar på alla som gör en massa saker så jag får inget gjort själv, jag! Fast jag är ju lite magsjuk fortfarande idag (lite i alla fall....) så jag får lov att sitta och drälla framför datorn idag också!
  Det där med fisk är förfärligt. Och ni som bor mitt i vattnet och allting. Vi bor ju också inte i vattnet, men precis intill och jag blir förstummad när jag kommer till fiskaffären. Nä, här ska garn (nät) tas fram och metor och så ska vi ut och dra fisk. Det här går inte!
  Kram, soliga, faktiskt från kompisen
  Agneta

  SvaraRadera
 4. *ler brett* Nädu, fullt så här produktiv är jag inte. Inte under sommarhalvåret i alla fall, eftersom fokus ligger på trädgården den tiden av året. Men höst/vinter, tja, jo, nog håller jag väl på ungefär i samma utsträckning som nu.

  Hoppas verkligen din pippimagenåkomma ger med sig till veckoslutet. Trots att jag aldrig själv drabbas av kräksjukor (inte lilla A heller) kan jag mycket väl föreställa mig hur urkigt man mår.

  Nu dags att ta en koll på siken i ugnen!

  Kram tebakas!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!