söndag 4 april 2010

Virka, virka, virka ... "pluska" med pärlor

NÄR JAG PLOCKADE med mina påskägg, som till en del är dekorerade med glaspärlor, fick jag en idé: varför inte virka något med pärlor? Bara som omväxling. Det blev det här, en "pluska" (ungefär: börs) som är lagom stor att rymma mobilen, läppstiftet och lite annat jox som fruntimmer har för vana att släpa på.

12-13 cm hög och cirka 17 cm bred är den och ska förses med blixtlås. Pärlorna är Miyukipärlor av storlek 6 och jag tog dem ur burken i den ordning de kom. Ingen färgkoordinering här inte :o)


Det ser ut som den blir vidare upptill, men det är en synvilla förorsakad av att botten är rund:Runt öppningen har jag krusidullat till det med ett varv picotvirkning för att det ska kännas mer avslutat.

Själv tycker jag den blev ganska söt. Nu har jag börjat på en lite större pärlpyntad väska, som ska få axelrem, och något som från början var tänkt att bli ett pennfodral. Men nu är jag tveksam, så det blir kanske en väska det också. Bilder kommer så småningom.

[tags: crochet, picot, zipper, lining, pouch, clutch, beads, cotton, Etsy]

13 kommentarer:

 1. Tror inte Helenas bok finns som ljudbok än, men hon har absolut planer på det, tror jag.

  Så söt den är, din pluska! Kram

  SvaraRadera
 2. Tycker det med ... riktigt söt!
  :)

  SvaraRadera
 3. Du virkar så fint! Alltså, jag menar att det bllir fina saker OCH så virkar du så jämnt! Det där med pärlor var ju snajdigt! Skall bli kul att få se dom andra alstren också.
  Måste lite försiktigt fråga, vad använder du för garn? Det ser ut att finnas i så många härliga färger och kvalitén ser också jämn och fin ut!
  Solig kram
  Agneta

  SvaraRadera
 4. Agneta:
  Bomullsgarnet jag använder heter "Catania" och är av märket Schachenmayr Nomotta. Det är ett merceriserat garn som finns i cirka 40 (!) olika nyanser; ett mycket högkvalitativt och bra garn. I like!

  SvaraRadera
 5. Tack! Tack!
  Som jag trodde, ett riktigt fint garn, det lyser liksom igenom på bilderna. Och att det finns i så många färger så man kan totalmatcha!
  Åsså älskar jag namn som Schachenmayr.....det är som den tyska skidskytten Sachenbacher- Stehle....I just love it!
  Nu skall jag in i skogen och lukta på våren!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hejsan Stjärnkraft!
  Du har fått en Award av mig! Minsann! Titta gärna in på min blogg och se. Det följer vissa förpliktelser med när man fått denna Award....puuuuuhhh.
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 7. Agneta:
  Å, tackar för utmärkelsen :oD

  SvaraRadera
 8. Du är så fruktansvärt flitig,bedårande är den lilla börsen, snygga färger ihop.

  SvaraRadera
 9. Jo, jag är väldigt färgglad just nu har jag märkt. Nu återstår det jobbigaste: sätta sig vid symaskinen och slåss med denna ...

  SvaraRadera
 10. Det är dumt att slåss med symaskinen, bättre att va vän med den, eller hur? *lägger pannan i djupa veck*

  SvaraRadera
 11. Och du, tack snälla för din kommentar om mina dikter! =)

  SvaraRadera
 12. Åh vad fin! Perfekt för alla bra småsaker ju!

  SvaraRadera
 13. Annamon:
  Jag veeet ... *suckar* Men i rak motsats till min goda vänskap med virknålar och stickor står min mindre lyckade relation till det mekaniska vidundret med friarm.

  stor och smått:
  Väl bekomme! Och välkommen! Som ny intressent på bloggen, alltså :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!