tisdag 6 april 2010

Oj-oj-oj, omplantering ...

DENNA FÖRSTA VARDAG efter påsk har jag tagit mig i kragen och motvilligt lagt virkningen åt sidan för att plantera om lite krukväxter. Med denna syssla är det likadant som med andra måsten: jag drar mig i det längsta. Längre än det längsta, om jag ska vara ärlig. Ibland så länge att det knappt finns någon jord kvar i krukorna.


Just nu är mitt mikroskopiska kök ett enda sammelsurium av jord­påsar, lecagrus, rena krukor och krukor som måste diskas. Här råder helt enkelt totalkaos. Men katten också, vad jag kommer att känna mig duktig när det väl är färdigt! Och förhoppningsvis kommer framför allt mina hemdrivna hibiskusar att tacka mig med ymnig, blodröd blom­ning senare i år.

Bland annat var det nu hög tid för mina saint paulior i vardande att få flytta till riktiga krukor. Jag tog mig för att knipsa bort ”moderbladet”, men det kanske var fel. Nå’n som vet..?


Ett antal penningträd måste också få nya bostäder. I någon feng shui-bok läste jag att man ska hålla sig med den sorten om man vill få en god ekonomi. Numera är kåken full av såna. Faktiskt rena, ra­ma, botaniska riksbanken. Men inte f-n har det inbringat mer klirr i kassan för det, så det vete Mårran hur mycket tilltro man ska sätta till detta med feng shui. Men det talar vi inte högt om, för man ska ju för tusan inte utmana ödet.

På skärtorsdagen inhandlade jag dessutom lite smått och gott till trädgården. Pastellakleja, rosenstav, röd solhatt och en underbar blekrosa lilja finns det i påsarna som ligger i hallen tillsammans med fröpåsar med dill, morot och diverse ettåriga sommarblommor och väntar på planteringsväder. Det är det inte idag. Mulet, regnsjukt och kallt är det; ett skolexempel på riktigt pissigt aprilväder.

Så bara jag blir färdig med om- och nyplanterandet (ja, några skott måste man ju ta) hugger jag tag i virknålen igen för att fortsätta på det lilla rutiga projekt jag påbörjade igår kväll.

4 kommentarer:

 1. Pst. Påsken är inte slut än! Påskveckan är nu om vi ska vara riktigt petiga! Förra veckan var det stilla veckan, nu påskveckan. *hör Tant mala i mitt öra*

  SvaraRadera
 2. Äh, mumbo-jumbo för en fullblodsateist som jag ;o) Är man av min förtappade sort ÄR påsken slut när affärerna börjar ha öppet igen efter annandagen.

  SvaraRadera
 3. Det är väl härligt när allt är omplanterat, växterna ser så friska ut när de kommer i ny jord. Jag har också en del som ska omplanteras men jag håller med det blir skitigt överallt.
  Solhattar köpte jag i höstas, hoppas inte de förfärliga vintern tagit kål på dem, de syns inte i rabatten. Aklejor älskar jag, har några stycken

  SvaraRadera
 4. "Om jag var rik ..." Då skulle jag ha ett särskilt här-får-man-grisa-ner-så-det-står-härliga-till-utrymme. Med klinkersgolv och stooor golvbrunn. Men nu är jag rik på annat än pengar istället, och det är roligare (tror jag i alla fall).

  På gården fanns redan när jag köpte "Rucklet" ett stort bestånd gula solhattar. Tyvärr hann jag inte rädda mer än en bråkdel undan grävskopan när huset skulle dräneras. Få se om det beståndet klarat vintern!

  Med aklejor är det samma sak. Med huset följde såna där "vanliga", gammaldags, som förr fanns på alla gårdar. Plus att jag fått en mer högväxt sort av Peter som gick bort strax före jul. Jag älskar också aklejor; de gör sig så fint i buketter.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!